09.09.2017, 18:06 | Af: fcm | Foto: FC Midtjylland

U19 sejrede i Aalborg

Sebastian Buch blev dobbelt målscorer, da AaB blev besejret på eget græs. Andreas Poulsen udvist

FCM U19 kunne lørdag sætte et nyt hak i bæltet, da det blev til en 3-1 sejr over AaB’s talenter. Det var ellers hjemmeholdet, der kom bedst ud til kampen og efter otte minutter kom de også foran.

 En omstilling gav en stor chance som Oliver Ottesen parerede, men Jonathan Stæhr Larsen var fulgt med og sparkede riposten i nettet. FCM U19 var dog ikke sene til at svare igen og godt fem minutter senere drev Victor Torp bolden op igennem banens midte, inden han chippede bolden til Sebastian Buch Jensen, der var løbet ind bag AaB’s forsvar og bankede udligningen i nettet.

Målet markerede indledningen på en periode med udtalt FCM-dominans og angrebene rullede ned mod AaB’s mål. Ti minutter før pausen stangede Aziz Essaisi et præcist Buch-indlæg i kassen, efter at FCM’erne havde formået at fastholde spillet oppe omkring AaB’s felt efter en standardsituation.

Tre minutter senere blev det 3-1 og igen var Buch involveret – denne gang som målscorer. Victor Torp trillede et kort hjørnespark hen til Andreas Poulsen (billedet), der sendte en flad bold ind i AaB-feltet. Her viste Aziz Essaisi overblik ved at springe over bolden, der fortsatte hen til Buch, der scorede sit femte sæsonmål – Buch og Essaisi har tilsammen nu scoret ni gange i sæsonens første fire opgør.

I pausen gik AaB fra 4-4-2 til en 4-5-1 opstilling, med henblik på at dæmme op for FCM-offensiven, og det lykkedes i nogen grad. FCM’erne kom ud og jagtede endnu et mål, men man kom til at forivre sig, og angrebene blev afviklet så hurtigt, at spillerne ikke selv kunne følge med.

Midtvejs i anden halvleg begyndte ulvene dog at spille mere tålmodigt – et fornuftigt træk, da det med stillingen i mente var hjemmeholdet, der burde være den jagende, forcerende part.

Gult-rødt i den samme spilsituation
Kampen forløb nu med et FCM-hold i god kontrol med opgøret, men ti minutter før tid indtraf en ærgerlig situation, set med FCM-øjne; Andreas Poulsen begik frispark i forbindelse med en AaB-omstilling, men dommeren lod spillet fortsatte og råbte til Poulsen, at han ville få en advarsel ved næste spilstop. Det opfangede Poulsen imidlertid ikke, og i samme spilsituation begik han et nyt frispark, der igen blev takseret til gult – og dermed førstevalg blandt bruserne i omklædningsrummet.

Udvisningen rystede dog ikke de resterende ti spillere, der holdt hovedet koldt og kørte 3-1 sejren i hus. Fraset kampens indledning var Kenneth Andersen da også fint tilfreds med FCM-spillet:

- Vi får ikke den bedste start og kommer bagud. Jeg er ikke tilfreds med vores genpres og vores duelspil i det første kvarter – det var simpelthen for dårligt. Til gengæld er vi virkeligt gode i den sidste halve time af første halvleg, hvor vi holder AaB i et hårdt greb. Vi giver ikke så meget væk som i de foregående kampe, og offensivt ser vi igen rigtig gode ud, med mange forskellige spillere involveret i vores angreb, fortæller Kenneth Andersen.

FCM U19 skal forsøge at udbygge den gode start på sæsonen næste lørdag kl. 13.00, hvor OB gæster Ikast Stadion.

AaB U19 – FC Midtjylland U19 1-3 (1-3)
8’ 1-0 Jonathan Stæhr Larsen
14’ 1-1 Sebastian Buch Jensen (oplæg Victor Torp)
36’ 1-2 Aziz Essaisi (oplæg Sebastian Buch Jensen)
39’ 1-3 Sebastian Buch Jensen (oplæg Andreas Poulsen)
80’ Udvisning: Andreas Poulsen (2 x gult)

FCM U19: Oliver Ottesen – Uzochukwu Henry Unuorah (60’ Japhet Sery larsen), Gustav Kjeldsen, Nicolai Damkjær, Andreas Poulsen – Victor Torp, Nicolas Madsen, Aziz Essaisi – Mikkel Jakobsen (70’ Antonis Martis), Christian Tue Jensen (60’ Casper Tengstedt), Sebastian Buch Jensen