21.10.2017, 17:58 | Af: | Foto: FC Midtjylland

U19 sejrede på Frederiksberg

En ny opstilling var med til at bane vejen for en stærk 2-0 sejr over FCK

Antallet af u-landsholdsspillere og de to holds placering i tabellen indikerede på forhånd, at der var tale om en u-kamp på allerøverste hylde, og så meget desto mere dristigt var det, at FCM U19 havde besluttet, at stille op i en ny 3-4-3 formation med tre midterforsvarere - en opstilling der er identisk med den superligaholdet for tiden har stor succes med.

Det var et gamble, men et kalkuleret et af slagsen, for FCM U19 har i løbet af de hidtige kampe i perioder skiftet til det nye system.

Nu skulle det så vise sig om det kunne bære igennem i en udekamp mod en modstander fra øverste hylde - og det kunne det.

Værterne kunne ikke spille sig ud af et hårdt FCM-pres, og da ulvene samtidig var gode på bolden, blev det ved ved flere lejligheder farligt.

Efter tolv minutter erobrede Christian tue Jensen bolden og spillede den frem til Sebastian Buch, der med skarpretterens koldblodighed stødte dybt i bolden, rundede FCK's målmand og sendte kuglen i nettet.

Inden kampen havde nået at sætte sig var Tue og Buch på spil igen, og med et mål, der mindede en del om det første, tippede de vægtskålene yderligere i retning af FCM-sejr.

FCM havde yderligere chancer, men de 2-0 holdt til halvleg - og det kunne værterne faktisk være bedst tjent med. FCK-bænken tog da også konsekvensen og sadlede om i pausen, så de spillede mere direkte på bomstærke Jonas Wind - en klassisk FCK-angriber.

Trækket lykkedes og, FCK fik skubbet spillet længere frem, ligesom de kom mere på bolden. Ved to lejligheder kom de også tæt på at reducere - først på et frispark der tog overliggeren, der dog blev fulgt godt til dørs af Oliver Ottesen, og siden med en afslutning der tog ydersiden af stolpen.

De to skud på træværket var dog det tætteste FCK kom på at skabe fornyet spænding, og i slutminutterne følte FCM'erne sig snydt for et straffespark, begået mod Mikkel Jakobsen.

Det kom dog ikke til at få nogen praktisk betydning for de 2-0 holdt hjem, og derved strøg FCM U19 til tops i U19 Ligaen, ligesom man fastholdt sin status som U19 ligaens eneste ubesejrede mandskab.

Nyt system passer til spillermaterialet
Om skiftet til 3-43 udtaler cheftræner Kenneth Andersen:

- Det er noget, der har været på tegnebrættet et stykke tid, for vi vil gerne spille det samme system som førsteholdet, og det bliver også lettere for u-spillerne at identificere sig med, hvad deres rolle er, når de blvier kaldt op på førsteholdet.

- Samtidig er det også et system der passer godt med de spillertyper, vi har  i U19-truppen. Som tidligere nævnt har vi en overvægt af centralt orienterede spillere, og vi føler, vi får det bedste ud af dem i 3-4-3 systemet, så det har ikke været en svær overgang for os, beretter Andersen, inden han maner til besindighed

- Kæmpe, kæmpe ros til spillerne for deres præstation i dag, men i princippet er det kun en ud af 22 kampe. Hvis ikke følger op mod AGF, så kan vi være lige vidt.

Den kamp spilles lørdag d. 28/10 kl. 15.15 på Ikast Stadion.

FC København U19 - FC Midtjylland U19 0-2 (0-2)
12' 0-1 Sebastian Buch Jensen (oplæg Christian Tue Jensen)
15' 0-2 Sebastian Buch Jensen (oplæg Christian Tue Jensen)

FCM U19: Oliver Ottesen - Japhet Sery Larsen, Nicolai Damkjær, Gustav Kjeldsen - Henry Uzochukwu Unuorah, Nicolas Madsen, Victor Torp, Andreas Poulsen (68' Mikkel Jakobsen) - Sebastian Buch Jensen, Christian Tue Jensen (72' Lukas Giessing), Aziz Essaisi (81' Casper Tengstedt)