01.06.2019, 20:30 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

U19 semifinaleklar i stærkt besat turnering

Vandt alle tre puljekampe ved Terborg Toernooi i Holland, og skal nu op mod Tottenhams talenter

FCM U19 lukkede i sidste weekend ligasæsonen med en 2-1 sejr i Brøndby, men holdet er langtfra gået på sommerferie.

Således har Claus Therkildsen og truppen sat kursen mod Holland, hvor holdet for andet år i træk deltager i Terborg Toernooi.

Her var man havnet i en stærk pulje med de forsvarende mestre fra Palmeiras, hollandske De Graafschap, og endelig Liverpool, som man mødte i fredagens åbningskamp:

FC Midtjylland U19 – Liverpool F.C. U19 3-1 (2-1)
1-0 Gustav Isaksen
2-0 Gustav Isaksen
2-1 Liverpool
3-1 Sebastian Buch Jensen

”Fuld fart fremad”. Så kort kunne FCM U19’s tilgang opsummeres, og det skulle vise sig at være den helt rette strategi mod Liverpool. Merseyside-holdet blev trængt tilbage og havde svært ved at få sat deres spil op.

Isaksen scorede to gange, inden FCM’erne lettede foden en anelse fra gaspedalen. Så snart de gjorde det, viste Liverpool–talenterne, hvor gode de er, og de fik reduceret inden pausen.

FCM’erne kom klogeligt ud med fuld power fra anden halvleg, og det blev belønnet med en scoring af Buch. Ti minutter før tid fik Liverpool udvist en spiller, og FCM’erne kunne køre sejren hjem.

Cheftræner Claus Therkildsen:
- Kampene spilles over 2*25 minutter, så det er vigtigt at score det første mål, og vi har derfor valgt at blæse til angreb fra start. Det er fuld energi fra os i samtlige minutter, og det virker til at passe holdet fortrinligt.

FC Midtjylland U19 – Palmeiras U19 2-0 (1-0)
1-0 Sebastian Buch Jensen
2-0 Sebastian Buch Jensen

Lørdag mødte FCM’erne så brasilianske Palmeiras. Dem tabte man sidste år til i semifinalen, men denne gang var det danskerne der trak det længste strå. Opskriften var igen højt pres fra første fløjt, og det klædte nok engang FCM’erne. Sebastian Buch Jensen åbnede målscoringen i første halvleg, da han sled sig forbi brasilianernes ene back og scorede mellem benene på målmanden. Buch stod også for kampens sidste scoring, da han med et lækkert ydersidechip over Palmeiras-keeperen lukkede opgøret.

Cheftræner Claus Therkildsen:
- Et fysisk meget stærkt hold. Deres to midterforsvarere spiller sammen på det brasilianske U20-landshold, og mindede som typer lidt om vores Patrick - Hurtige, fysiske stærke. Til trods for det havde vi en god fornemmelse, for vi havde set deres åbningskamp og synes de sløsede lidt til tider. De var ikke vante til at blive mødt højt på banen, og det frustrerede dem. De gik og skændtes indbyrdes i løbet af kampen.

FC Midtjylland U19 – De Graafschap U19 2-0 (0-0)
1-0 Emil Sand
2-0 Gustav Isaksen

De to sejre betød at FCM U19 var sikre på at vinde puljen, og med to nederlag havde De Graafschap udspillet deres rolle. For FCM’erne betød det masser af udskiftninger, men alligevel vandt ulvene en ganske sikker sejr over hollænderne. Emil Sand åbnede målscoringen på et fint oplæg, og lidt efter blev Gustav Isaksen sendt afsted i dybden, afdriblede målmanden og scorede fra en spids vinkel.

Cheftræner Claus Therkildsen:
- Man må foretage fem udskiftninger i kampene, og vi har skiftet hyppigt ud. Vi har tyve mand med hernede, og allerede i anden kamp havde alle markspillere været på banen. Efter kampen mod De Graafschap har alle spillere prøvet at starte inde - det har været fedt at vi har kunnet rotere så meget, og alligevel vinde kampene.

I puljens anden kamp spillede Palmeiras og Liverpool 0-0 – et resultat der sender brasilianerne videre til semfinalerne sammen med FCM. Her møder FCM nok en gammel bekendt fra sidste års turnering, nemlig Tottenham. Midtjyderne slog ved den lejlighed Londonholdet med 1-0 på et mål af Victor Torp.

Søndagens semifinaler:
kl. 10.30 FC Midtjylland – Tottenham
kl. 11.30 Flamengo - Palmeiras

Puljestillinger

JAWS Groep
1. FC Midtjylland 9p 7-1
2. Palmeiras 4p 3-2
3. Liverpool 4p 3-3
4. De Graafschap 0p 0-7

Van Egmond Groep
1. Flamengo 7p 3-1
2. Tottenham 5p 3-2
3. Vitesse 4p 3-3
4. Ajax Cape Town 0p 1-4

Picture used courtesy of Terborg Toernooi