02.03.2020, 13:00 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: Daniel Stentz

U19 ser opad

Liga-foråret blev lørdag indledt med en 2-0 sejr i Randers

Randers FC U19 – FC Midtjylland U19 0-2 (0-1)
21' 0-1 Mads Hansen (oplæg Aral Simsir)
70' 0-2 Aral Simsir (oplæg Mads Hansen)

 

FCM U19: Valdemar Birksø – Tobias Damtoft, Raphael Onyedika Nwadike, Tobias Anker, Kristoffer Lund Hansen – Frederik Christensen, Pyry Hannola, Antonis Martis (46' Oliver Sørensen) – Aral Simsir, Mads Hansen (80' Hanus Sørensen), Oscar Fraulo (61' Victor Lind)

 

FCM U19 tog lørdag eftermiddag hul på ligaforåret med en 2-0 sejr ude over Randers, og gav dermed sig selv et godt rygstød inden onsdagens ottendedelsfinaler i Youth League, hvor ulvene tørner sammen med serbiske Røde Stjerne.

 

I en kamp præget af blæst og regn var det FCM'erne, der tog teten, og de første 35 minutter bød på mange fine angreb fra ulvenes side. I betragtning af at det var ligapremieren virkede de sort-røde godt afstemte, kombinationerne flød fint og holdet skabte chancer til betydeligt mere end det ene mål, det blev til.

 

Det faldt efter 21 minuters spil, hvor Mads Hansen løb ned bag Randers' ene midterforsvarer og modtog en bold i dybden fra Aral. Hjemmeholdets målmand fik i første omgang pareret, men var prisgivet på riposten, som Mads Hansen sparkede ind.

 

De sidste ti minutter af halvlegen, blev mere jævnbyrdige og duelprægede og det billede fortsatte ind i anden halvleg, dog stadig med FCM'erne i den styrende rolle.

 

Lusket Aral-afslutning

Tyve minutter før tid fandt kampen så sin afgørelse. Mads Hansen og Aral kombinerede sig igennem i venstre side, og Aral trak ind foran mål. Her afsluttede han blødt og behersket mellem benene på en Randers-spiller, og så kunne Randers-keeper Johannes Frahm bare se trist til, mens bolden lagde sig til rette i nettet.

 

2-0 og det blev også kampens resultat.

 

- Vi har trænet alle dele af spillet under opstarten, men har haft særlig fokus på presspillet og vores spil mod et etableret forsvar, simpelthen fordi det er typisk er de ting, der udgør størstedelen af vores kampe. Begge dele fungerer godt i dag, og det er fedt at se at vi matcher og overmatcher Randers' energi, fortalte cheftræner Henrik Jensen.

 

Han har i vinterpausen sagt farvel til sin ligatopscorer i Jibril, der er blevet udlejet til islandske KA, og af samme grund glædede det Henrik Jensen, at Mads Hansen (billedet) og Aral Simsir begge stemplede ind fra start med mål og oplæg.

 

- Helt sikkert, men vi ved, at det er to spillere med mange mål i sig. Det viste de sidste år i U17 Ligaen, og også i efteråret. De var begge med på Superligatruppens træningslejr, og det har været med til at skærpe dem, sagde Henrik Jensen, der også så en koncentreret defensiv indsats – de 90 minutters fodbold bød blot på en enkelt stor Randers-chance.

 

Nu rettes al fokus ind på onsdagens Youth League-.kamp i Beograd, men lørdag spiller FCM U19 igen i ligaen. Her gælder det hjemmekampen mod AaB. Se stillingen og øvrige resultater i U19 Ligaen her.