19.10.2019, 17:43 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

U19 slider med målscoringen

Det lykkedes ikke at få hul på et kompakt SønderjyskE-hold - og så endte det 0-0.

Efter en fornuftig start på sæsonen, har FCM U19 haft svært ved at få offensivt output i de seneste kampe. Desværre fortsatte den tendens lørdag mod ligaens agterlanterne, SønderjyskE, der spillede en god kamp og føjede til frustrationerne hos DM-vinderne.

 

De første 25 minutter sad FCM'erne på – hjemmeholdet var mest på bolden, men kunne ikke finde de offensive løsninger mod et kompakt SønderjyskE-hold.

 

Som halvlegen skred frem formåede gæsterne at få gjort det til en fysisk kamp med mange dueller og andenbolde, hvor det etablerede spil havde svære kår, og halvlegsstillingen på 0-0 var ganske retvisende – ingen af holdene kunne fremvise mere end et par halve chancer efter de første femogfyrre minutter.

 

Fra anden halvlegs start fik FCM'erne på ny lagt trykket, og Aral Simsir kom tæt på at bryde dødvandet – men uden held.

 

Efter en times spil skiftede FCM U19 fra 3-5-2 til en 4-2-3-1 med Jibril som targetspiller, i håb om at det var det, der skulle til for af få skruet låget af marmeladeglasset. Det gav et par chancer i slutfasen, men målet, endsige de helt oplagte målchancer udeblev, og derfor sluttede det som det startede.

 

Det var tredje ligakamp i træk at FCM'erne gik fra banen uden at have scoret, og cheftræner Henrik Jensen erkendte, at det er der, skoen trykken lige nu:

 

- Vi skal blive skarpere til at skabe chancer, og det er det, der er vores primære fokus lige nu. Defensivt har vi hele tiden set rigtig solide ud, således også i dag, så det gælder om at finde løsningerne mod etablerede forsvar, og det arbejder vi benhårdt på. Der er nogle gode ting i vores spil op til modstanderens felt, men vi mangler at kreere de åbne chancer, konstaterede Jensen.

 

Den kommende uge byder for FCM U19's vedkommende på en returkamp på onsdag mod Elfsborg i Youth League (2-1 sejr til FCM i første opgør), inden ulvene søndag møder Brøndby på udebane i U19 Ligaen.

 

FC Midtjylland U19 – SønderjyskE U19 0-0

FCM U19: Valdemar Birksø – Raphael Onyedika Nwadike, Tobias Anker, Hanus Sørensen - Tobias Damtoft, Oliver Sørensen, Antonis Martis, Mads K. Hansen (62' John Ndjate), Simon U. Madsen (81' Frederik Christensen) – Aral Simsir (88' Pyry Hannola), Jibril Antala Abubakar

 

Advarsler: Hanus Sørensen (FCM), Armann Taranis (SE)