28.06.2020, 13:18 | Af: Ryan Svale Andersen | Foto: FC Midtjylland

U19 slog FCK i chancefattigt opgør

FC Midtjylland U19 slog FCK U19 i en kamp, der bød på tre scoring efter hjørnespark. Dermed banede U19 altså vejen for førsteholdet, der senere i dag møder FCK i Parken.

FC Midtjylland U19 spillede lørdag middag sit andet opgør efter genoptagelsen af det nye komprimerede slutspilsprogram med fire kampe på to uger, da de københavnske løver gæstede Ikast Stadion.

Ulvene fik en relativ skidt start på kampen. Presspillet fungerede ikke og holdet havde svært ved at tage initiativ både med og uden bold. Det kastede en scoring til gæsterne af sig. Phillip Sørensen kunne bringe hovedstadsklubben foran med 1-0 efter 12 minutters spil, da han kom højest på bolden i feltet efter et hjørnespark.

Herefter fik hjemmeholdet styr på sit presspil. Det resulterede i et lagt højere tryk på gæsterne og bedre faser med bolden. Det førte til en udligning i det 28. minut, hvor Mads Kristian Hansen scorede direkte på hjørnespark.

I resten af første halvleg havde begge mandskaber gode perioder og af kampen og havde momentum til flere gode muligheder. Fælles for begge var dog, at det for det mest blev til lige ved og næsten muligheder. Det endte derfor uafgjort til pausen.

Kampbilledet fortsatte i anden halvleg, hvor varmen satte til. Det satte sit præg på kampen, hvor tempoet ikke var højt for begge mandskaber. Det var derfor ikke mange chancer at skrive hjem om. Det blev dog alligevel til en enkelt scoring for hjemmeholdet, da Frederik Heiselberg headede et hjørnespark i kassen til slutresultatet 2-1, og det var til store glæde hos cheftræner, Henrik Jensen:

- Vi er selvfølgelig rigtigt glade for sejren. Det var en god fornemmelse at vinde kampen. Vi sled os til det og det handlede om at vinde sine område på banen – specielt i anden halvleg. Drengene kæmpede godt og forsøgte at gøre alt, hvad de kunne. Vi er dog ikke helt tilfredse med vores egen kvalitet i kampen. Vi synes vores præstation kunne have været bedre på bolden og vi skulle have skabt flere og større målchancer. Men vi slider os til sejren i en kamp, hvor vi ikke rammer vores topniveau og det er vi tilfredse med, lyder det fra cheftræneren.

På onsdag den 1/7 venter ulvenes tredje kamp efter genoptagelsen, når de hjemme på Ikast Stadion tager imod Vejle. I sæsonens første møde med Vejle blev det til et ærgerligt 1-0-nederlag til ulvene, der blandt andet brændte et straffespark i sidste minut, så det er en flok revanchelystne ulve, der tager imod Vejle:

- Vi glæder os til kampen mod Vejle. Vi glæder os til at se om vi ikke kan vise, at vi er nået nogle skridt yderligere i vores udvikling som hold i forhold til det første indbyrdes opgør. Vi håber at kunne levere en god præstation på onsdag, fortæller Henrik Jensen. 

Der er kampstart kl 13.00 på onsdag.

 

FCM U19 – FCK U19 2-1 (1-1)

0-1 12’ Phillip Sørensen

1-1 28’ Mads Kristian Hansen

2-1 57’ Frederik Heiselberg

FCM U19 (4-3-3):

Valdemar Birksø Thorsen - Tobias Damtoft - Hosine Bility (John Phillip Ndjate 60’) - Victor Bak Jensen - Kristoffer Lund Hansen - Mads Kristian Hansen - Raphael Onyedika Nwadike – Frederik Christensen - Victor Stange Lind- Justice Chigozirim Ohajunwa (Hanus Sørensen 60’) - Frederik Heiselberg