18.05.2019, 17:00 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: Daniel Stentz

U19 snublede i guldkampen

Mens resten af Midtjylland plejede pokaltømmermænd, var lørdag en arbejdsdag for FCM U19

Værterne fra Nordsjælland havde bestemt ikke tænkt sig at forære de forsvarende DM-vindere noget, og dominerede kampen i første halvleg.

I FCM-målet præsterede Elias flere gode redninger, og da han endelig måtte kapitulere, var det på lidt  af en tilfældighed. Ibrahim Sadiq knaldede til en nedfaldsbold, der tog en afretning og strøg op i hjørnet uden chance for FCM-keeperen.

Gustav Isaksen (billedet) sørgede dog prompte for at bringe balance i regnskabet, da han blev spillet i dybden af John Ndjate. Han afdriblede en forsvarer og afsluttede mellem benene på FCN’s målmand, der fik en berøring på bolden, men ikke nok til at forhindre udligningen.

I pausen måtte FCM-staben udskifte en småskadet Antonis Martis med Christian Tue Jensen, og selv om Tue ydede en god indsats, skulle man komme til at mangle Antonis’ defensive kvaliteter som kampen skred frem.

Anden halvleg startede ellers godt, set med FCM-øjne. Ulvene kom stærkt ud og tilspillede sig efter 52 minutter et hjørnespark. Det slog Mads Hansen ind til forreste stolpe, hvor Lukas Giessing viste snilde og fik dirigeret bolden i nettet.

Afgørende sekvens
Da stadionuret havde passeret en time, indtraf en af kampens afgørende sekvenser. Isaksen var på vej til at få en friløber ned mod FCN-målmanden, da det unægteligt lignede at en FCN-forsvarsspiller trak i nødbremsen. Sådan så dommeren imidlertid ikke situationen, og han dømte i stedet frispark til forsvarsspilleren.

FCN satte spillet hurtigt i gang, og fik kvikt flyttet bolden op i angreb, hvor de scorede til 2-2. En kold spand vand hovedet på FCM’erne - men det skulle blive værre.

Fem minutter senere brød FCN igennem over højrekanten og Emeka Nnanami kunne score til 3-2, trods kraftige offside-appeller fra FCM-lejren.

FCM U19 skulle bruge en sejr, og fik i en fart skiftet John Ndjate ud med Jibril, men inden skiftet nåede at få effekt, slog FCN igen til. Emeka Nnanami scorede sit andet mål, og med 4-2 på måltavlen havde FCM U19 et bjerg at bestige i kampens sidste tyve minutter.

TIL FCM’ernes ros skal siges, at ingen slog op i banen, og i stedet fik man sat FCN under tryk og skabt en stribe gode chancer. Da reduceringen faldt ved Tue var tiden dog så fremskreden, at skaden var sket.

FCM U19 taber 4-3 og dermed er alle kort spillet over i hånden på AaB i mesterskabskampen. Nordjyderne sidder over i denne runde, men kan sikre sig mesterskabet med en sejr næste weekend, hvor de hjemme møder netop FC Nordsjælland.

- Det blev lige så svært, som vi havde forventet. Vi må ikke lukke fire mål ind, det er klart, men vi må også anerkende at vi møder en stærk modstander, der var skarpe, især når de angreb. Men ja, det er bittert, når vi ellers kom foran i anden halvleg, lød det fra en skuffet Claus Therkildsen.

FCM U19 lukker ligasæsonen den kommende weekend. Det sker med en udekamp mod Brøndby lørdag kl. 13.00. Se stilling og resultater fra U19 Ligaen her.

FC Nordsjælland U19 – FC Midtjylland U19 4-3 (1-1)
40’ 1-0 Ibrahim Sadiq
41’ 1-1 Gustav Isaksen (oplæg John Ndjate)
52’ 1-2 Lukas Giessing (oplæg Mads Hansen)
63’ 2-2 Frederik Munck
68’ 3-2 Chukwuemeka Nnanami
72’ 4-2 Chukwuemeka Nnanami
90+1 4-3 Christian Tue Jensen (oplæg Casper Tengstedt)

FCM U19: Elias Rafn Olafsson – John Ndjate (70’ Jibril Antala Abubakar), Japhet Sery Larsen, Oscar Bloch – Lukas Giessing, Antonis Martis (46’ Christian Tue Jensen), Pyry Hannola, Mads Hansen, Nikolas Dyhr (77’ Jonathan Dahl Bagger) – Casper Tengstedt, Gustav Isaksen