01.12.2017, 21:22 | Af: Karen Buhl | Foto: FC Midtjylland

U19 spillede sig i finalen

Med to scoringer i anden halvleg kunne FCM U19 spille sig i finalen ved Nordisk Mesterskab. Christian Tue Jensen blev dobbelt målscorer med to flotte scoringer

I sidste gruppespilskamp ved det uoficielle Nordiske Mesterskab stod FCM U19 over for norske Viking et opgør, hvor ulvene skulle vinde for at kvalificere sig til finalen. Her besejrede FC Midtjylland nordmændene med 2-0 på to mål af Christian Tue Jensen. 

Det var tydeligt at se, at ulvene ville frem over stepperne fra kampens begyndelse og selv ville afgøre tingene til egen fordel. Efter 20 minutters spil fremspillede midtjyderne sig til kampens første store mulighed ved Antonis Martis. 

- Vi havde forberedt os på, at det var et organiseret hold, vi stod over for, og derfor havde vi brugt meget tid på at snakke om, hvordan vi skulle bryde det ned. Det lykkes vi godt med, og vi får skabt chancerne, men skarpheden mangler lidt. Nordmændene havde dog også nogle gode omstillinger, og vi mangler lidt på andenboldene og duelspillet i første halvleg, fortæller Kenneth Andersen.

I begyndelsen af anden havleg vippede kampen frem og tilbage, men efter 66 minutters spil lykkedes det så endelig ulvene at bringe sig foran ved Christian Tue Jensen, der scorede direkte på et velplaceret frispark i det korte hjørne. Bare fem minutter senere kunne 'Tue' udbygge føringen, da han blev sendt i dybden af keeper, Enock Mwimba og løb fra det norske forsvar og sikkert udplacerede keeperen. 

- Vi får mere styr på det i anden halvleg i forhold til at skabe chancer og udnytte rummene. Spillerne lytter til det taktiske oplæg i pausen, og det har jeg stor respekt for. De viser god tålmodighed og modenhed og stresser ikke over manglende scoring. Da vi så kommer foran, styrer vi også kampen sikkert hjem, udtaler U19-træneren. 

Finalen bliver et rent danskermøde, hvilket cheftræner Kenneth Andersen ser frem mod. Ulvene møder her Esbjerg, som besejrede F.C. København med 3-0. 

- Esbjerg vandt fortjent over FCK og har maksimumpoint i deres pulje efter en flot turnering. Vi kender dem jo godt, og det er et godt organiseret hold, som er gode på omstillinger. Jeg mener, det er de to bedste hold i turneringen, der står over for hinanden i finalen, afslutter Kenneth Andersen. 

FC Midtjylland U19 - Viking: 2-0 (0-0)
'66 1-0 Christian Tue Jensen
'71 2-0 Christian Tue Jensen

Startopstillingen:
Enock Mwimba - Frank Onyeka, Tobias Anker, Gustav Kjeldsen ('46 Oskar Bloch) - Lucas Giessing, Victor Torp, Michael Baidoo ('60 Nicolas Madsen), Jonathan Bagger ('65 Mikkel Jacobsen) - Antonis Martis, Sebastian Buch, Christian Tue Jensen.