16.05.2019, 11:53 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

U19: Status quo i guldkampen

FCM U19 tog stikket hjem mod Lyngby, mens AaB slog Vejle. Der resterer to runder.

Kampen onsdag eftermiddag startede lidt rodet, set med FCM øjne. Defensiven stod godt, men ulvene kunne ikke helt få de offensive kombinationer til at flyde i kampens indledning.

Efter  ti minutter var det som om FCM-motoren var varmet op. Lyngby blev trængt længere og længere tilbage på banen, og der opstod chancer.

Det var derfor logisk, at FCM’erne kom foran. Det skete efter et velstruktureret opspil, der endte med at Tengstedt serverede bolden for Mads Hansen, der satte en inderside på og scorede for tredje kamp i træk.

Allerede tre minutter efter blev Hansen til dobbelt målscorer. Målet kom efter et tungt tryk, hvor Tengstedt først headede på overliggeren. Bolden sprang tilbage ud i feltet, hvor Gustav headede til den, men hans afslutning blev reddet på stregen af en Lyngby-spiller. Værterne kunne dog ikke forhindre Mads Hansen i at sende riposten i nettet. 2-0.

FCM’erne holdt dampen oppe, og blev belønnet med endnu et mål inden halvlegsfløjtet. Dyhr blev fældet et par meter uden for feltet, og Casper Tengstedt (billedet) skruede bolden over muren og ind ved den nærmeste stolpe.

Anden halvleg blev en spændingsforladt affære, hvor FCM’erne var tættere på at score til 4-0 end Lyngby var på at reducere. FCM U19 kørte sejren hjem uden at bruge unødige kræfter, vel vidende at der venter holdet en ny kamp allerede på lørdag, hvor man møder FCN.

- Det var en moden, professionel indsats. Drengene bevarer koncentrationen i anden halvleg, og der var godt styr på tingene. En sikker sejr, og godt håndværk fra samtlige spillere, konstaterede Claus Therkildsen.

Lyngby U19 – FC Midtjylland U19 0-3 (0-3)
25’ 0-1 Mads Hansen (oplæg Casper Tengstedt)
28’ 0-2 Mads Hansen
41’ 0-3 Casper Tengstedt

FCM U19: Elias Rafn Olafsson – John Ndjate, Japhet Sery Larsen, Oscar Bloch – Hanus Sørensen, Pyry Hannola, Antonis Martis, Mads Hansen (46’ Christian Tue Jensen), Nikolas Dyhr (68’ Jonathan Dahl Bagger) - Gustav Isaksen, Casper Tengstedt (73’ Jibril Antala Abubakar)

Optakt: to kampe tilbage
Umiddelbart efter FCM's kamp i Lyngby, vandt AaB 2-0 hjemme over Vejle, og dermed har FCM’erne fortsat et slip på to point op til nordjyderne. I sæsonens to sidste kampe møder FCM først FCN (u) og siden Brøndby (U), mens AaB har FCN (H) og Silkeborg (H). Se stillingen i U19 Ligaen her.

Om lørdagens kamp i Farum siger Claus Therkildsen:

- Det er altid svært at spille derovre. FCN har hurtige, dygtige spillere, der ved, hvad de vil. Efter kampene mod AaB og Vejle talte vi meget om, at vi skal gøre tingene sammen inde på banen, og det har spillerne taget til sig. Vi har set stærke og sammenhængende ud, på trods af mange skader, udtaler Therkildsen.

FCM U19 har holdt nullet i de tre seneste kampe, der er blevet vundet med sammenlagt 11-0, og FCM U19’s cheftræner peger på en robust defensiv som en af nøglerne til at tage alle tre point på lørdag:

- For os bliver det afgørende, at holde dem fra chancer, for jeg er sikker på, at vi nok selv skal komme frem til de muligheder, vi behøver, vurderer Claus Therkildsen.

Den omvendte kamp mellem de to hold blev spillet tilbage i august, og her vandt FCM U19 med 2-0 – Tengstedt og Isaksen stod for FCM-målene, der faldt i kampens første kvarter. FC Nordsjælland U19 har vundet deres to seneste kampe – først slog man Silkeborg med 4-3 og senest vandt  man 4-2 over AGF.

Der er kampstart på Right to Dream Park lørdag kl. 13.00. FCN må til opgøret undvære den defensive midtbanespiller Frederik Juul Christensen, der er i karantæne.