04.02.2020, 20:27 | Af: Anders Kaiser | Foto: Daniel Stentz

U19 testes på Jysk Park før Youth League-brag

De ældste akademister drager onsdag til Silkeborg, hvor formen skal pudses af inden det går løs mod LOSC Lille i ungdommens Champions League den 12. februar

Kampen mod silkeborgenserne danner grundlag for denne opstarts anden træningskamp. Tidligere bød U19-holdet Vejle Boldklub velkommen, i hvad der skulle blive årets - og tilmed årtiets - første testkamp. Akademisterne trak sig sejrsrigt ud af opgøret med et overbevisende 4-0-resultat. Samtidig gav testen cheftræner Henrik Jensen rig mulighed for at rotere og få alle mand i kamp: 

- Vi brugte kampen til at give rigtigt mange spillere minutter i benene. Det var vigtigt for os, at få bragt alle i spil. Der var selvfølgelig også et taktisk fokus i kampen, hvilket var, at vi gerne ville se elementer fra vores spillestil praktiseret i kamp - specielt vores pres- og forsvarsspil som vi har arbejdet med her i starten.

Opstarten har ikke været lutter pres- og forsvarsspil, der har også måttes slides rent fysisk - både på banen, men også i styrkelokalet.

- Pre-season har jo altid et stort fysisk fokus, hvor målet er at bringe spillerne i så god en fysisk form som muligt. Det fysiske er blevet kombineret med det fodboldmæssige.

Selvom både spillertrup og trænerstab har Youth League-kampen en uge senere i baghovedet, når træningsopgøret mod Silkeborg IF bliver fløjtet op, har der dog også været gang i brikkerne på taktikbrættet og de offensive spilmønstre på træningsbanen forud for træningskampen onsdag. Og Henrik Jensen er klar i mælet:

- Silkeborg-kampen bliver en optaktskamp til Youth League. Vi vil op til og i kampen have et større fokus på vores offensive del; både vores fase-1-spil men også hvordan vi kommer til gennembrud og afslutning. Og så bliver det også en god træning i at spille overfor nogen med en anden trøje på, men grundlæggende er det en optaktskamp.

Youth League på MCH Arena
Der er gratis adgang til opgøret mod franske Lille på MCH Arena, der sparkes i gang kl. 14:00. Det kræver blot, at du henter en billet HER