15.05.2018, 14:12 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

U19 til titelforsvar i Tyskland

Som regerende mestre ved SPAX Cup er det slut med at ”flyve under radaren” for ulvene

For andet år i træk deltager FCM U19 i den internationale talentturnering SPAX Cup, og selvom omgivelserne i Ennepetal i Tysklands Ruhr-distrikt er de samme, er der stor forskel på hvordan ulvene ankommer til turneringen.

Sidst års deltagelse kom således i stand sent, og kun fordi Feyenoord meldte afbud. Det kastede en invitation af til FCM U19, der dukkede op til turneringen som et ubeskrevet blad, men i bedste EM92-stil gik hele vejen. I finalen slog ulvene brasilianske Atletico Mineiro med 3-0.

At FCM U19 endte øverst på podiet var ikke nogen tilfældighed, for af de otte deltagere var det FCM U19, der stod for den mest ”voksne” form for fodbold. Cheftræner Kenneth Andersen fortæller:

- Rent defensivt gav vi næsten intet væk, og i fem kampe indkasserede vi kun et mål. Samtidig stillede vi med et sammentømret kollektiv af spillere, der havde erfaring fra et stort antal u-landskampe, Youth League-opgør og en stribe internationale turneringer. Så de havde prøvet det før, og når vi gik på banen var der ikke nogen præstationsangst eller benovethed, fortæller cheftræner Kenneth Andersen om sidste års titelvindere, der blandt andet talte navne som Alexander Munksgaard, Andreas Poulsen, Frank Onyeka og Kristian Riis.

Fredag morgen drager FCM-truppen til Tyskland, og om dette års deltagelse siger Andersen:

- Vi går som altid efter at vinde, men i et lidt mere overordnet perspektiv, deltager vi fordi vi kan se, at vores drenge bliver matchet af modstandere på et højt niveau, og i nogle kampe, der adskiller sig fra dem, de får til hverdag i U19 Ligaen. Samtidig ved vi fra sidste år, at SPAX Cup er en meget velorganiseret og professionelt arrangeret turnering, hvor der er styr på tingene, både inden og uden for banen, siger Andersen.

Kampene i SPAX-Cup ventes igen i år at tiltrække et stort antal betalende tilskuere, men for de, der ikke kan være til stede, er der mulighed for at se kampene transmitteret live på turneringens hjemmeside.

Deltagere – 8 hold:
Sparkassen Gruppe: FC Midtjylland, 1. FC Köln, Atlético Paranaense, Fortuna Düsseldorf
Erkilic Gruppe: Middlesbrough, Ajax Cape Town, Hamburger SV, TuS Ennepetal

Program for puljekampene:
Lørdag kl. 14.00: FC Midtjylland – 1. FC Köln
Søndag kl. 10.30: Fortuna Düsseldorf – FC Midtjylland
Søndag kl. 15.00: FC Midtjylland - Atlético Paranaense

Herefter finale- og placeringskampe mandag.

Kampformat: To halvlege á 25 min.

Truppen: Enock Mawete Mwimba, Elias Rafn Olafsson – Oscar Bloch, Tobias Anker, Oliver Sørensen, Oliver Olsen, Henry Uzochukwu Unuorah - Nicolas Madsen, Victor Torp, Jonathan Dahl Bagger, Sunday Oche Odeh, Victor Ezekiel Dawa, Antonis Martis, Mikkel Jakobsen, Casper Tengstedt – Christian Tue Jensen, Aziz Essaisi, Sebastian Buch Jensen, Jibril Antala Abubakar