25.06.2020, 11:47 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: Daniel Stentz

U19 tilbage på græs med pointdeling

To en halv måneds ufrivillig kamppause sluttede for FCM U19, da de onsdag aften spillede 2-2 på udebane mod OBs guldbejlere.

For FCM's vedkommende var det første kamp i et komprimeret slutspilsprogram med fire kampe på to uger.

 

Undervejs fik de to mandskaber vist, at de ikke har glemt at spille fodbold. Der blev vist fine takter og overraskende god boldføling i en kamp, hvor FCM var mest på bolden, mens OB stolede på deres grundlæggende soliditet og evne til at udnytte blottelser.

 

En sådan kom efter et kvarters spil, da OB erobrede bolden, mens FCM var på vej fremad. Frederik Christensen forsøgte at få lukket situationen ned, men kom til at begå straffespark. Det udnyttede OBs Jonathan Harboe til at give værterne en 1-0 føring.

 

FCM'erne fortsatte dog uanfægtet, og tre minutter senere var de igen på omgangshøjde. Oliver Sørensen drev bolden fremad og sluttede af med at stikke bolden i dybden til Victor Lind, der sparkede udligningen ind ved den fjerneste stolpe.

 

Ti minutter før halvleg lykkedes det dog OB at komme foran igen. Valdemar Birksø fik et skævt træf på et udspark, og ud af det blå fik OB's Rasmus Nissen en friløber. En gave til OB-topscoreren, der satte sin niende sæsonscoring i nettet.

 

FCM'erne kom stærkt ud til anden halvleg og efter ti minutter kom den fortjente udligning. Aral førte bolden frem til feltkanten, hvorfra han fandt Mads Hansen, der gav pokker i alt hvad der hedder fodboldæstetik og pløkkede bolden i nettet med en tåhyler.

 

Efter en times spil skiftede begge holdene massivt ud – OB vekslede to mand og FCM tre, uden at det ændrede ved billedet af, at det var FCM, der var ovenpå. Ulvene formåede dog ikke at udnytte spilovertaget og med et kvarter igen faldt kampen i kvalitet. I en rodet slutfase var OB tættest på at tage alle tre point, men Valdemar Birksø reddede, da en OB-spiller blev sendt af sted i dybden.

 

Ingen rust

U19 ligaen har ligget stille siden midten af marts, men det var ikke umiddelbart til at se i en kamp, der viste, at de to holds spillere har holdt træningen ved lige. Det var derfor en tilfreds Henrik Jensen, der gjorde status dagen efter:

 

- Vi havde en tro på, at vi kunne gå ud og dominere kampen, så vores indgang var at tage initiativet, presse højt og få OB ud at løbe efter bolden, for på den måde skabe rummene til vores spil. Det lykkedes vi rigtig godt med, og overordnet var det en af vores bedre kampe i sæsonen.

 

- På negativsiden tæller det nedad, at vi selv giver OB deres mål, begge gange efter opspilsfejl. Det er dog ikke noget, jeg vil klandre spillerne for, for det er den risiko, vi løber ved at stå højt og spille fremadrettet. Og så er det også bare at anerkende OB. De spiller modent og er dygtige til at udnytte de muligheder, der opstår i kampen, konstaterede FCM U19's cheftræner, der fremhævede Oliver Sørensen (billedet) for en stærk præstation på den centrale midtbane.

 

Han og holdet kommer i aktion igen på lørdag kl. 13.00, hvor man på hjemmebane tager mod FCK. Her skal FCM U19 forsøge at tage revanche for efterårets indbyrdes møde, der endte med en 2-0 sejr til hovedstadsholdet. FCM'erne må til kampen se bort fra to skadede spillere; Simon Ulrich og Anders Kaiser.

 

FCM U19 ligger inden kampen placeret på en 6. plads i U19 ligaen. Tabellen toppes af OB, der med denne rundes resultater ligner et godt bud på en kommende DM-vinder. I en fronttrio der kun mangler at spille to kampe, har fynboerne fire points forspring til FCN og Brøndby.