30.04.2016, 18:40 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

U19 tilbage på vindersporet

FCM afværgede et truende pointtab med en stærk anden halvleg i udekampen mod Vejle

Mads Døhr Thychosen måtte i seneste spillerunde udgå efter at have fået det, der i en Rasmus Klump-historie ville være blevet takseret som ”en ordentlig en på sinkadusen”.

Hændelsen kostede ham formentlig debuten for U20-landsholdet, hvis tur til Italien han ellers var udtaget til, men den ufrivillige pause gjorde dog, at han blev klar til FCM U19’s kamp mod Vejle – Mads Døhrs gamle klub, hvor lillebroren Kasper i øvrigt spiller på U17-holdet.

Thychosen skulle da også komme i fokus af dagens kamp, især efter pausen. Midtvejs i første halvleg bragte Kristian Dirks Riis FCM U19 i front, da han headede forsvarsmakkeren Andreas Murbecks afrettede hovedstød i nettet, efter at Thychosen havde sendt et frisparksindlæg ind i feltet.

Føringen holdt dog kun få minutter, så udlignede Vejle, og igen kom målet efter et frispark. Andreas Raahauge fik pareret forsøget ud på stolpen, men bolden landede for fødderne af Vejles Jeppe Hansen, der kunne udligne.

Det kunne der ikke indvendes noget mod, for målt på chancer var første halvleg en lige affære. Vejle overlod ganske vist initiativet til FCM, men ulvene spillede langsomt og brugte for mange berøringer til at slå mønt af boldbesiddelsen.

Hævede niveauet i anden halvleg
At være et tophold forudsætter at man er i stand til at ændre på tingenes gang, når spillet ikke kører, og det var netop det, FCM gjorde i anden halvleg.

Jákup Thomsen byttede plads med Mads Døhr Thychosen, og FCM begyndte at udnytte banens bredde og spille mere hurtigt. Det have hjemmeholdet svært ved at dæmme op for, og efter ti minutters spil bragte FCM U19 sig på 2-1 efter godt omstillingsspil – Mads Døhr ekspederede bolden ud til Thomsen på kanten, og han fandt målscoreren Mads Olsen inde foran mål.

Ti minutter senere blev Mikael Anderson isoleret med en modspiller ude på kanten. Han strøg forbi ham og fik sendt et godt indlæg ind til Mads Døhr Thychosen, der scorede til 1-3.

Fem minutter senere lukkede den forhenværende VB’er kampen med endnu et mål – Mads Olsen vandt en bold på banens midte og sendte med en førstegangsaflevering Thychosen afsted i en friløber. 1-4 – og derved blev det.

- Det blev præcist lige så vanskeligt, som vi havde på forhånd havde troet. Jeg er tilfreds med at vi får skiftet gear i anden halvleg – at tale om at ændre kampens forløb er en ting, det er nemt. At gå ud og gøre det, det er noget andet, erklærede Kenneth Andersen efter kampen.

Med sejren barberede FCM U19 tre point af FC Nordsjællands forspring i toppen af tabellen. Der er nu tre point imellem de to hold, og det betyder at FCM kan erobre førstepladsen med en sejr i næste rundes udekamp mod Lyngby.

Vejle BK U19 – FC Midtjylland U19 1-4 (1-1)
22’ 0-1 Kristian Dirks Riis (assist Andreas Murbeck)
26’ 1-1 Patrick Rasmussen
54’ 1-2 Mads Olsen (assist Jákup Thomsen)
64’ 1-3 Mads Døhr Thychosen (assist Mikael Anderson)
69’ 1-4 Mads Døhr Thychosen (assist Mads Olsen)

Start-11: Andres Raahauge – Malte Jürgensen, Kristian Dirks Riis, Andres Murbeck, Andreas Poulsen (72’ Simon Sterring) - Gloire Rutikanga, Nikolaj Kirk, Mads Olsen (79’ Ogochukwu Frank Onyeka) – Mads Døhr Thychosen, Mikael Anderson, Jákup Thomsen (66’ Mads Vang)