13.05.2019, 13:52 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: Daniel Stentz

U19: Tre finaler resterer

I den tætte mesterskabskamp i U19 Ligaen er der ingen plads til fejltrin - onsdag gælder det udekampen mod Lyngby.

Der var ingen vaklen, da FCM U19 lørdag gjorde kort proces med SønderjyskE’s talenter. 5-0 blev slutfacit efter 3-0 ved halvlegen. I Ådalen i Odense vandt AaB  2-0 over OB, og dermed er stillingen uændret i guldkampen, hvor FCM har to point op med tre kampe igen.

- Selvfølgelig holder vi øje med AaB’s resultater, men det eneste vi kan gøre noget ved, er vores egne kampe, så det er der, vi lægger kræfterne, fortæller Claus Therkildsen.

FCM U19 måtte se sig fortrængt fra førstepladsen efter et par frustrerende kampe. Først mod AaB, hvor man tabte på en straffesparksscoring i det 89. minut og siden en 3-3 rutchebanetur mod Vejle, hvor man kom bagud med 3-0, kom tilbage, men lige akkurat manglede det sidste i at tage sejren:

- Vi spiller 20-30 fantastisk gode minutter mod Vejle, og det spil, tager vi med til Esbjerg (3-0 sejr til FCM) og holder fast i det i den seneste kamp imod SønderjyskE. Jeg synes vi har fået modet ind på holdet igen, siger Claus Therkildsen inden han lunt erklærer, at det selvfølgelig også "gør tingene nemmere, når man ingen mål lukker ind".

Nu venter der tre finaler, hvoraf den første altså er udekampen mod Lyngby.

I sæsonens første møde blev det til en utvetydig 6-0 sejr over sjællænderne. Dykker man ned bag cifrene, var det dog en kamp, som længe var tæt, men fem FCM-scoringer i den sidste halve time satte tingene på plads. Værterne ligger på en 9. plads i U19 Ligaen, og tabte senest 4-1 i Brøndby – det er dog værd at bemærke, at De Kongeblå i de forudgående fem kampe havde hentet hele 13 point.

Hansen uimponeret til sagen
En periode med adskillige skader på U19 har betydet, at U17-holdets topscorer Mads Hansen er blevet rykket op. Her har han primært været brugt på tier-positionen - og det er gået godt.

Hansen har markeret sig med mål og oplæg i de sidste to kampe, men også spillemæssigt er spilleren fra årgang 2002 sluppet godt fra det:

- Mads er en klog spiller, og han har været god til at finde sin rolle på holdet. Han er ihærdig, og det er en god kvalitet, og rent fysisk har han taget springet fuldstændig uden problemer, fortæller Claus Therkildsen.

Kampen mod SønderjyskE bød også på et længe ventet comeback til en anden profil. Christian Tue Jensen fik lidt over en halv time uden nogen form for tilbagefald, og er følgelig med i den trup, der drager til Lyngby.

Der er kampstart på Lyngby Stadion onsdag kl. 15.00.