25.02.2018, 11:56 | Af: | Foto: FC Midtjylland

U19 udraderede Randers i premieren

Med en koncentreret indsats cementerede ulvene førstepladsen i U19 Ligaen

Da FCM U19 lørdag trådte ind på kunststoffet i Stadome til forårspremieren mod Randers, var det med nogen usikkerhed om, hvor holdet pt. stod.

De to afsluttende træningskampe var blevet tabt, og derudover måtte holdet klare sig uden angriberparret Buch og Essaisi – førstnævnte var i karantæne, mens Aziz endnu ikke er spilleklar efter at have pådraget sig et brud i foden under de nordiske U19-mesterskaber i december.

Uden de vante angribere stillede ulvene med Antonis Martis som forreste mand – et overraskende valg, da de fleste nok kender Martis som en bevægelig og hårdtarbejdende midtbanedynamo, men da først kampen kom i gang, stod logikken bag klar.

De syv forreste spillere i 3-4-3 opstillingen byttede uafladeligt positioner og var hele tiden undervejs, og det gjorde at Randers-defensiven blev trukket ud af position, og måtte lukke huller. Der skulle dog et straffespark til for at slette nullet på måltavlen - Martis blev væltet i feltet, og Victor Torp omsatte stensikkert fra ellevemeterpletten.

Fra 1-0 til 5-0 på tyve minutter
Den stilling holdt halvlegen ud, på trods af at FCM U19 tilspillede sig adskillige store chancer, og det var måske i virkeligheden her, at fraværet af Aziz og Buch kunne mærkes. Og så alligevel ikke.

For i anden halvleg satte ulvene det hele på plads – først scorede Mikkel Jakobsen efter flipperspil i feltet, og da der var spillet en time scorede Victor Torp til 3-0, efter at have modtaget bolden fra en Randers-spiller på kanten af feltet.

Michael Baidoo gjorde det til 4-0 efter kvikt samspil med Tue, hvorefter ”Uzo” i bedste Arjen Robben-stil gik forbi sin modstander på kanten, trak ind i banen og scorede. I øvrigt efter at have modtaget bolden fra Oliver Olsen, der debuterede med en plads i tremandsforsvaret.

Fire minutter før tid gjorde Christian Tue Jensen det til 6-0 efter at være blevet spillet i dybden fra Torp, og i overtiden nåede indskiftede Lukas Giessing også at sætte sit aftryk på opgøret, da han med et fladt indlæg spillede Mikkel Jakobsen fri til kampens sidste mål.

- Det, jeg er allermest tilfreds med, er den måde, vi bevarer vores udtryk i samtlige halvfems minutter. Spillerne var virkeligt fokuserede, og både da der stod 0-0 og 5-0 blev der arbejdet stenhårdt offensivt og defensivt, redegjorde Kenneth Andersen efter kampen.

FCM U19 tabte de to afsluttende testkampe mod FCK og Brøndby, og cheftræneren bemærkede, at det måske var en god påmindelse lige at mærke forfølgerne snappe efter haserne. Netop FCK og Brøndby møder hinanden i dag, søndag. Inden den kamp har FCM U19 et forspring på 11 point ned til nr. 2, dog for en kamp mere end de to sjællandske hold.

Næste opgave for FCM U19 er udebaneopgøret mod FC Nordsjælland – en kamp der spilles lørdag d. 3/3 kl. 13.00.

FC Midtjylland U19 – Randers Freja U19 7-0 (1-0)
31’ 1-0 Victor Torp (strf.)
51’ 2-0 Mikkel Jakobsen
60’ 3-0 Victor Torp
66’ 4-0 Michael Baidoo
69’ 5-0 Uzochukwu Henry Onuorah
86’ 6-0 Christian Tue Jensen
90+1 7-0 Mikkel Jakobsen

FCM U19: Oliver Ottesen – Gustav Kjeldsen, Tobias Anker (77’ Oscar Bloch), Nicolas Madsen – Henry Uzochukwu Onuorah (71’ Casper Tengstedt), Antonis Martis, Victor Torp, Oliver Olsen – Mikkel Elbæk Jakobsen, Christian Tue Jensen, Michael Baidoo (71’ Lukas Giessing