31.08.2019, 18:03 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: Daniel Stentz

U19 vandt topkampen

Mødet mellem sidste års nr. 1 og 2 blev som forventet en tæt tovtrækning

AaB U19 – FC Midtjylland U19 1-2 (0-1)
12' 0-1 Mads Hansen
71' 1-1 Jonatan Flindt
79' 1-2 Kristoffer Lund (oplæg Jibril Antala Abubakar)

 

Advarsler: Jeppe Pedersen og Mathias Ross (begge AaB)

 

FCM U19: Valdemar Birksø – Kristoffer Lund, Tobias Anker, Raphael Onyedika Nwadike (46' John Ndjate) – Simon U. Madsen, Oliver Sørensen, Nicolas Madsen (62' Pyry Hannola), Mads Hansen, Tobias Damtoft – Aral Simsir (78' Justice Chigozirim Ohajunwa), Jibril Antala Abubakar

 

Da FCM og AaB senest mødtes i Aalborg, endte det med en 2-1 sejr til nordjyderne, og FCM'erne virkede fra første fløjt opsatte på at revanchere sig.

 

I hvert fald satte ulvene sig på spillet i første halvleg, godt hjulpet på vej af godt erobringsspil og hurtig boldomgang. Værternes bagkæde stod lavt, men forsvarede sig godt, og der skulle en god soloaktion til før målscoringen blev åbnet.

 

Den stod Mads Hansen for, da han drev bolden frem i højresiden, skar ind i banen og lagde bolden forbi Marcus Bundgaard i AaB-målet. Klasse af Hansen, der i dagens kamp spillede på tier-positionen.

 

FCM'erne jagtede flere mål, men havde svært ved at skabe de helt åbne muligheder mod et AaB-hold, der forsvarede sig godt, men også kun sjældent fik truet FCM-forsvaret i kampens første halvdel.

 

AaB U19's træner, David Olsen, må være nået frem til samme konklusion – i hvert fald var det et mere offensivt indstillet AaB-hold der kom ud til anden halvleg. Nordjyderne mødte FCM'erne højere oppe på banen, og var i denne fase dygtige til at spille sig ud af presset.

 

Udligningen udeblev dog, men netop da det så ud som om AaB-presset var ved at ebbe ud, slog værterne til. Bolden blev spillet op på en angriber, der lagde bolden af til backen Jonatan Flindt, der kom sprintende på ydersiden og sparkede udligningen i nettet.

 

Udligningen vækkede FCM'erne, der atter fik tiltaget sig initiativet i kampen – i det 79. minut fik ulvene tilkæmpet sig et frispark ude i AaB's ene forsvarsside. Mads Hansen sendte bolden ind med appel, og inde i feltet forlængede Jibril til Kristoffer Lund, der bragte FCM på 2-1.

 

I kampens slutning havde Justice en friløber, mens AaB fik skabt uro med flere tidlige indlæg, men flere mål kom der ikke, og dermed vandt FCM en tæt topkamp med 2-1. En vigtig sejr mod en god modstander, medgav Henrik Jensen:

 

- Jeg synes vi var klar bedst i første halvleg, men AaB kommer stærkt tilbage, og det ender med at blive den tætte og intense kamp, vi på forhånd havde indstillet os på. Der er stadigvæk nogle ting i vores gennembrudsspil og vores presspil, vi kan forbedre, men der var også mange gode sekvenser i dag, fortalte cheftræner Henrik Jensen efter kampen.

 

Den kommende weekend byder på landskampspause, og derfor spiller FCM U19 først igen lørdag d. 14/9 – her møder man Vejle på udebane. Se de øvrige resultater og stillingen i U19 Ligaen her.