25.04.2017, 23:33 | Af: | Foto: FC Midtjylland

U19 vandt tovtrækningskonkurrence mod Esbjerg

Ulvene er videre i pokalturneringen efter kamp, der bølgede frem og tilbage og bød på otte mål

I U19 Ligaen kæmper FCM U19 og Esbjerg om topplaceringen, men da de to hold mødtes onsdag aften var der ikke point på spil.

I stedet blev der dystet om en plads i semifinalerne i DBU Jyllands pokalturnering for U19 hold, og det var Esbjerg der fik den bedste start. Allerede efter 50 sekunder blev Simon Pedersens forhåbninger om et clean sheet kuldsejlet – Et Esbjerg-indlæg fra fløjen nåede frem til høje William Møller, der med hovedet sendte gæsterne på vej mod næste runde.

FCM virkede ikke til at være klar og baksede med at få spillet til at hænge sammen. Det blev dog efterhånden bedre, og midtvejs i halvlegen så det ud som om der blev begået et klart straffespark mod Aziz Essaisi.

Den opfattelse delte manden i sort dog ikke, men alligevel skulle FCM vise sig at få et straffespark før pausen. Få minutter efter episoden med Aziz blev Mads Carlson tacklet i feltet, og denne gang pegede dommeren på ellevemeterpletten.

Der kunne godt argumenteres for, at der var mere straffespark ved den første situation, end den efterfølgende, men det var Aziz Essaisi revnende ligeglad med. Den svenske angriber vandt duellen med Esbjerg-keeperen og udlignede.

FCM U19 var nu inde i en god periode, og fire minutter før halvlegen kom Essaisi igen på tavlen. Det skete efter flot forarbejde af Mikkel Jakobsen der stak bolden i dybden til Aziz, der kontrolleret chippede bolden over målmanden. 2-1, og så var det FCM, der var på vej i semifinalen.

Kenneth Andersen så gerne, at FCM U19 fik lagt et bedre pres på gæsterne og viste lidt mere kvalitet i boldomgangen, men anden halvleg kom ikke til at forme sig efter FCM-trænerens hoved.

FCM kom til at stå for langt tilbage på banen, og det kostede en udligning efter fem minutters spil – en Esbjerg-spiller trykkede af fra kanten af feltet, hvorefter bolden ramte en FCM’er og strøg forbi en sagesløs Simon Pedersen.

Skiftende føringer
Der skulle dog blot gå fem minutter før FCM igen tiltog sig overhånden i opgøret. Mads Carlson blev nedlagt uden for Esbjergs felt, og Christian Tue Jensen gav prøver på sparketeknikken, da han sendte frisparket i nettet til en fornyet FCM-føring.

Den fik lov til at stå uanfægtet i ti minutter, og så svarede Esbjerg igen ved at overbefolke målfeltet ved et hjørnespark. I klumpen af spillere ramte bolden en FCM’er, og sprang i nettet til 3-3.

Gæsterne var dog ikke færdige, og ti minutter senere gjorde de et nyt forsøg på at hive semifinalebilletten til sig. FCM kom igen til at stå for langt tilbage på banen, og så blev bolden nok en gang sendt ind i skallen på Møller, der mere eller mindre kopierede sin scoring til 1-0.

Tre minutter senere var balancen på måltavlen dog genskabt – det lykkedes FCM U19 at fastholde spillet på gæsternes banehalvdel, og netop som det var ved at blive farligt, blev Mikkel Jakobsen væltet omkuld i Esbjergs felt.

Nyt straffespark og det tog Mads Vang sig sikkert af, da Aziz Essaisi i mellemtiden var blevet skiftet ud. I pokalturneringen er det dog tilladt med "flydende" indskiftninger, og umiddelbart før slutfløjt blev Aziz skiftet ind igen, i øvrigt sammen med Christian Tue Jensen, der også nåede en halv time på bænken, før han blev sendt tilbage på banen.

Idéen bag var at Tue og Aziz skulle sparke i den straffesparkskonkurrence, der fulgte umiddelbart efter den ordinære kamps udløb, og det kom de også til. Her blev der virkelig sparket nogle kompetente straffespark, og hverken Simon Pedersen eller hans modpart i Esbjerg-målet var i nærheden af at redde de første ni forsøg.

På Esbjergs femte og sidste straffespark gik Simon Pedersen imidlertid til den rette side, og med en god redning blev han udslagsgivende for, at FCM U19 er klar til semifinalerne, der spilles tirsdag d. 16/5 mod en i skrivende stund ukendt modstander.

- Vi stillede med et hold, hvor flere af spillerne enten er ved at kommet tilbage fra en skade eller ikke har fået så meget spilletid i U19 Ligaen, og undervejs kunne man godt se, at kampformen og de indbyrdes relationer ikke helt var til stede. Der blev dog også vist mange gode ting undervejs, og alt i alt er jeg godt tilfreds med det spillemæssige udbytte og pladsen blandt de sidste fire, konstaterede Kenneth Andersen.

DBU Jyllands Pokalturnering for U19 Drenge

FC Midtjylland U19 – Esbjerg fB U19 4-4, 9-8 efter straffesparkskonkurrence
1’ 0-1 William Møller, EfB
29’ 1-1 Aziz Essaisi, strf.
41’ 2-1 Aziz Essaisi (oplæg Mikkel Jakobsen)
51’ 2-2 EfB
56’ 3-2 Christian Tue Jensen
66’ 3-3 Selvmål
76’ 3-4 William Møller, EfB
79’ 4-4 Mads Vang, strf.

FCM: Simon Pedersen – Japhet Sery Larsen, Andreas Murbeck (60’ Gustav Kjeldsen), Nicolai Damkjær, Sebastian Nielsen – Nicolas Hautorp Madsen (89’ Christian Tue Jensen), Mikkel Jakobsen, Christian Tue Jensen (60’ Casper Tengstedt) – Mads Vang, Mads Carlson (89’ Aziz Essaisi), Aziz Essaisi (60’ Samson Onomigho Iyede)