10.11.2019, 15:00 | Af: Ryan Svale Andersen | Foto: FC Midtjylland

U19 vendte skuden mod OB

Ulvene satte en stopper for OB’s sejrsstime, da de fredag aften vandt 1-0 over fynboerne.

FC Midtjylland U19 – Odense Boldklub U19 1-0 (1-0)

7' 1-0 Victor Strange Lind
 

FCM U19 Valdemar Birksø Thorsen -Tobias Damtoft, Raphael Onyedika Nwadike, Tobias Anker, Victor Bak – Antonis Martis, Oliver Sørensen– Mads Hansen, Victor Strange Lind (89’ Frederik Christensen), Aral Simsir (72’ Pyry Hannola) – Jibril Antala Abubakar (94’ John Phillip Ndjate)

Fredag aften skulle FC Midtjyllands U19-hold forsøge at bringe de positive takter fra UEFA Youth League med over i U19-ligaen. Ulvene var før fredagens opgør uden sejr i de seneste seks kampe. Aftenens modstanderne var OB, der gik ind til kampen som ubesejret med maksimumpoint efter de første 10 kampe og dermed det ubestridte tophold i U19-ligaen. Fynboerne kom dog ned på jorden på Ikast Stadion, da Victor Lind sørgede for en 1-0 sejr til hjemmeholdet, der atter kunne føle sejrens sødme.

Victor Lind nettede allerede efter syv minutter, da han afsluttede første gang og placerede bolden fladt i det venstre hjørne af målet.

Herefter var ulvene i kontrol i resten af første halvleg. Der var flere facer af halvlegen, hvor ulvene lykkedes rigtig godt med at spille deres eget spil, ved at presse OB højt og vinde boldene fra dem.

I anden halvelg vidste OB dog, hvorfor de er et rigtig godt hold. Anden halvleg blev nemlig langt mere åben og duel præget end første halvleg – specielt takket være fynboernes fysik. De pressede ulvene mere og fik flere indlæg og spil ind i ulvenes felt, men hjemmeholdet var positioneret godt og stod imod OB’s pres. De holdte gæsterne fra de helt store målchancer og lurede samtidigt på at slå kontraer, der kunne lukke opgøret. Det blev kun til den ene scoring, og dermed kunne ulvene synge sejrssang i omklædningsrummet igen, efter en lang periode uden en ligasejr – og det var til stor tilfredshed for både holdet og deres cheftræner Henrik Jensen:

- Vi er rigtig glade for sejren. Vi vidste på forhånd, at vi mødte et hold, der har præsteret fantastisk i sæsonen. Derfor var vi enormt opsatte på at gå ud og præstere på det højeste niveau muligt. Det lykkedes vi rigtig godt med. Vi spiller en rigtig god kamp, og får præsteret på det niveau, som vi ved vi kan mod det måske bedste hold i ligaen lige nu. Det var en god kamp med en masse tempo og intensitet, og det var fedt at se, at vi kæmper den hjem til sidst, udtaler en glad cheftræner.

Næste opgør for FCM U19 er efter landsholdspausen, hvor Esbjerg gæster Ikast Stadion lørdag den 23. november.