19.08.2018, 17:00 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

U19 viste vejen for Superligaholdet

Sæsonpremieren i Odense bød på fem mål, straffespark, en udvisning – og FCM-sejr

Det var ulvene, som kom bedst fra land i ligapremieren, og da en aktiv Gustav Isaksen lykkedes med sine udfordringer og bragte FCM foran, var det en logisk konsekvens af kampens forløb.

Desværre indvarslede 1-0 målet FCM’s svageste periode i opgøret. Der manglede bevægelse, og OB overtog styringen med kampen. Det var de ikke sene til at drage nytte af, og efter en halv times spil udlignede Jonas Skytte efter en omstilling.

FCM’s forsvarende mestre sled med at få ro på spillet, men kunne dog trøste sig med at holdet vedblev med at skabe chancer.

Ulvene kom bedre ud til anden halvleg, i det, der fortsat var en åben, jævnbyrdig affære.  Som halvlegen skred frem fik FCM U19 dog etableret et overtag, og efter 67 minutter kunne Gustav Isaksen køligt trille bolden sidelæns til en udækket Michael Baidoo, der på ny bragte FCM på sejrskurs.

Otte minutter senere lignede det, at kampen fandt sin afgørelse. En OB-stopper kom til at varme bolden lidt for længe, og så snuppede Tengstedt (billedet) kuglen og ekspederede den ind bag Hans Christian Bernat i OB-buret.

Kampen slog dog nok et slag med halen – en stikning i dybden fangede FCM-forsvaret på bagkant og Oscar Bloch kunne ikke undgå at begå straffespark på Jonas Skytte. Rasmus Reihdar Nissen omsatte og så var spændingen tilbage.

Fire minutter senere led OB’s comeback-forhåbninger dog et knæk. Hjemmeholdets Mads Frøkjær-Jensen gik for anden gang alt for voldsomt ind en tackling, og dommer Allan Borgstrøm præsenterede ham for gult-rødt.

Det gav en medrivende afslutning på kampen – OB slog lange bolde frem mod FCM-feltet, mens FCM’erne modsat pressede højt for at fremtvinge et fjerde mål. Ingen af de to hold lykkedes dog med den mission, og derfor endte det med en 3-2 sejr til FCM.

 - Der ikke rigtig noget, der overrasker os ved den måde, OB-spiller på, og jeg tror, de vil sige det samme om os. Det bliver en fysisk præget kamp, og det kunne vi undgået ved at være lidt bedre på bolden. Når det er sagt, så skal spillerne have ros for at tage den fysiske kamp op, og stå godt imod, udtalte cheftræner Kenneth Andersen efter kampen.

FCM U19 spiller igen på lørdag kl. 13.00, hvor FC Nordsjælland besøger Ikast Stadion.

OB U19 – FC Midtjylland U19 2-3 (1-1)
23’ 0-1 Gustav Isaksen (oplæg Michael Baidoo)
30’ 1-1 Jonas Skytte
67’ 1-2 Michael Baidoo (oplæg Gustav Isaksen)
75’ 1-3 Casper Tengstedt
81’ 2-3 Rasmus Reihdar Nissen, straffe
85’ Udvisning: Mads Frøkjær-Jensen (OB)

FCM U19: Elias Rafn Olafsson – Oliver Olsen, Japhet Sery Larsen (75’ Oliver Sørensen), Oscar Bloch, Nicolas Dyhr – Antonis Martis, Nicolas Madsen, Michael Baidoo – Christian Tue Jensen, Casper Tengstedt (85’ Jibril Antala Abubakar), Gustav Isaksen (83’ Lucas Giessing)