21.01.2020, 09:44 | Af: Mads Jakobsen | Foto: FC Midtjylland

UEFA-hæder til FC Midtjylland

Det europæiske fodboldforbund anerkender FC Midtjylland, som den klub der har promoveret Youth League og turneringens værdier bedst

Sidste sæson var historisk god for akademiet, der med deltagelse i kvartfinalen af ungdommens Champions League, leverede det bedste danske resultatet i turneringen nogensinde. Efter sejre over blandt andre AS Roma og Manchester United blev de senere turneringsvindere FC Porto for stor en mundfuld, men nu er der yderligere anderkendelse at hente. 

Da UEFA i slutningen af december trak lod til play-off runden i Youth League var der samtidig stor hæder til FC Midtjylland. Det europæiske fodboldforbund kårede nemlig FC Midtjylland som den klub, der har været bedst til at promovere Youth League og dens værdier i den forgangne sæson.

Prisen Promotion of the UEFA Youth League blev tildelt på baggrund af best practice og det engagement som er udvist i forbindelse med hjemmekampene mod Bohemian FC, Hamilton Academical, AS Roma og Manchester United i sidste sæson. Særligt opgørene mod AS Roma og Manchester United trak overskifter, idet mere end 10.000 tilskuere samlet overværede kampene på MCH Arena.  

- Det er en hyldest, vi er stolte over at modtage. Akademiet er en af grundstene i FC Midtjylland og det bekræftes vi blot i, når vi mærker den enorme interesse for U19-holdets kampe, beretter Anja Lauritsen, sportslig koordinator på akademiet, som modtog prisen på UEFA’s hjemmebane House of European Football i Nyon, Schweiz.

FC Midtjylland har en stolt tradition for at bringe unge spillere fra akademiet ind på førsteholdet og derfor har det også været vigtigt, at prioritere kampene i Youth League - både på og udenfor banen. 

- Kampene i Youth League betyder meget for alle i klubben. Derfor har vi også besluttet at de skal spilles i optimale rammer på MCH Arena og med gratis entré, så alle har mulighed for at komme og se morgendagens stjerner, fortæller Anja Lauritsen og fortsætter: 

- Det gælder ligeledes dækningen og omtale af kampene. Vi forsøger at gøre det så lig Superligaen og det betyder at vi internt dækker opgørene tæt før, under og efter, og eksterne medier er inviteret med undervejs. Det glæder os at det er blevet bemærket hos UEFA. Det må betyde, at vi har fat i den lange ende. 

I denne sæson forsvarer U19 igen de danske farver i UEFA Youth League og efter sejre over IF Elfsborg og Zrinjski Mostar i de indledende runder, venter nu hård modstand i knockout-runden. Modstanderen er franske LOSC Lille, som gik videre fra gruppespillet på bekostning af Valencia og de tidligere Youth League-vindere Chelsea. 

Videre deltagelse afgøres over én kamp på MCH Arena onsdag den 12. februar kl. 14:00.