18.03.2017, 17:43 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Unødvendigt pointtab til U19

Et spillemæssigt klart forbedret FCM U19 forsømte at få snøret sækken til mod Silkeborg

En første halvleg langt under vanlig standard betød at FCM U19 gik ind til forårets anden kamp med et smerteligt 3-1 nederlag til Esbjerg i frisk erindring, mens Silkeborg omvendt lugtede blod efter at have indledt foråret med to sejre i træk.

Da bolden først rullede, stod det dog hurtigt klart, at FCM U19 havde hanket alvorligt op i sig selv. Væk var premierens vage, fejlbehæftede spil og i stedet praktiserede FCM’erne det vante spil – dvs. med tempo, præcision og hårdt, vedholdende presspil.

Kampen blev spillet på FCM’ernes præmisser, men alligevel skulle der gå over en halv time, før det lykkedes at finde vej til netmaskerne. Victor Torp slog et præcist hjørnespark til bagerste stang, hvor Andreas Murbeck dukkede op og stangede bolden i nettet til halvlegsføring.

Den var såre fortjent, for FCM kontrollerede kampen og havde både før og efter 1-0 målet haft adskillige store muligheder for at score.

Uforløst
Ulvene havde ikke til sinds at slække på grebet, og derfor blev anden halvleg indledt med et fornyet stormløb mod Silkeborg-målet. Chancerne faldt med korte mellemrum, men udnyttelsen lod fortsat noget tilbage at ønske.

Midtvejs i anden halvleg begyndte FCM-presset at aftage og Silkeborg fik skubbet spillet længere væk fra eget målfelt.

Værterne havde dog fortsat svært ved at komme frem til egentlige muligheder, men syv minutter før tid tog Silkeborgs Magnus Mattsson en god tur ned langs den ene sidelinje, hvorefter han trak ind i banen og  ind i feltet. Her blev hans solotur bremset af Andreas Murbecks strakte ben – og da det var spilleren, ikke bolden, der blev tacklet, pegede dommeren på pletten.

Herfra eksekverede Jeppe Gertsen, og så måtte FCM U19 se det, der kunne, skulle, burde være tre point blive forvandlet til et enkelt.

-  Hvis jeg skal sammenligne med hvordan vi kom ud til kampen mod Esbjerg, så var indsatsen i dag absolut godkendt. Vi spillere hurtigere og med langt større kvalitet, vi skaber mange chancer og vi holder selv Silkeborg fra chancer.

- Der, hvor vi ikke er gode nok i dag, er den lille, men afgørende del af spillet, der hedder ”spark bolden ind over stregen”, konstaterede en ærgerlig Kenneth Andersen, der ikke lagde skjul på, at dagens opgør var en de kampe, hvor han som træner måtte undertrykke trangen til selv at løbe ind og losse til den forbistrede bold.

FCM U19 spiller igen om en uge, lørdag d. 25/3 kl. 13.00. Her besøger ulvene Vejle og VB Parken.

Silkeborg IF U19 – FC Midtjylland U19 1-1 (0-1)
35’ 0-1 Andreas Murbeck (oplæg Victor Torp)
83’ 1-1 Jeppe Gertsen, straffe

FCM: Oliver Ottesen – Malte Jürgensen, Andreas Murbeck, Gustav Kjeldsen, Andreas Poulsen (60’ Nicolai Damkjær) – Victor Torp, Mads Olsen (70’ Mikkel Jakobsen), Aziz Essaisi – Nikolaj Kirk, Samson Onomigho Iyede, Sebastian Buch Jensen (74’ Mads Carlson)