04.11.2017, 17:18 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Ustyrlige U17 splittede FCK ad

Det yngste akademihold leverede en pragtpræstation og vandt 7-1 på KB’s anlæg

”Vi har arbejdet intensivt med afslutningerne” udtalte Mads Buttgereit i optakten til kampen, og det kom til udtryk allerede i det andet spilminut, hvor Gustav Isaksen bragte ulvene foran.

FCM's trænerteam havde dikteret aggressiv powerfodbold og et højt kollektivt pres, og den plan blev fulgt, uden at FCM U17 på noget tidspunkt forfaldt til at spille primitivt.

Efter en halv times spil fik værterne dog muligheden for at komme tilbage i kampen, da Tobias Anker begik straffespark, men Valdemar Birksø kastede sig til den rigtige side og parerede forsøget ud til siden.

Kort efter scorede Gustav Isaksen til 2-0, men kort før pausen lykkedes det værterne at få reduceret, og de holdt derved kampen åben.

I anden halvleg var FCM'erne dog om muligt endnu mere opsatte på at vinde hver enkelt duel, og den aggressive tilgang blev belønnet - først da Mads Kristian Hansen scorede til 3-1 og siden da Gustav Isaksen nettede for tredje gang.

Et lille kvarter før tid fik FCK's Jacob Haahr Steffensen sit andet gule kort for at bremse en opstilling, men på det tidspunkt havde Gustav Isaksen scoret igen, denne gang til 5-1, og kampen var definitivt afgjort.

Det fik dog ikke FCM'erne til at lette foden fra gaspedalen og det blev til yderligere to scoringer ved Mads Kristian Hansen og Nikolas Dyhr.

Summa summarum: 7-1 til ulvene over et FCK-hold, der i parentes bemærket slagtede Esbjerg med 9-2 i deres seneste hjemmekamp.

- Vi kom for at spille fremadrettet og hente tre point, og spillerne blev bare ved med at jagte det næste mål, selv da vi havde en komfortabel føring. Det, der især glædede mig var dog, hvordan spillerne gjorde hinanden gode - vi plejer at sige, at når kollektivet fungerer, så kommer den enkelte spiller også til at skinne, og kollektivet fungerede i den grad i dag. Samtidig skal vi huske, at det altså kun er én kamp. Nu har vi sat en høj overligger for os selv, og det niveau skal vi sigte efter at ramme igen imod AGF i næste runde,  sagde Mads Buttgereit fra spillerbussen.

FC København U17 – FC Midtjylland U17 1-7 (1-2)
2’ 0-1 Gustav Isaksen
33’ 0-2 Gustav Isaksen
38’ 1-2 Gabriel Albert Johansen
43’ 1-3 Mads Kristian Hansen
51’ 1-4 Gustav Isaksen
66’ 1-5 Gustav Isaksen
70’ 1-6 Nikolas Dyhr
73’ 1-7 Mads Kristian Hansen

67’ Udvisning: Jacob Haahr Steffensen (FCK)

FCM U17: Valdemar Birksø Thorsen, Sebastian Nielsen, Tobias Anker, Jens Emil Fjendsbo, Hanus Sørensen, Frederik Christensen, Oliver Sørensen, Aral Simsir, Mads Kristian Hansen, Gustav Isaksen, Nikolas Dyhr