18.08.2020, 17:52 | Af: Jens Risom | Foto: FC Midtjylland

UYL: Ajax sendte U19 ud

Kvartfinalen blev endestationen i UEFA Youth League for FC Midtjylland. Ajax sejrede 3-1 og er videre til semifinalerne

Scenen var sat på en varm tirsdag eftermiddag i den schweisiske by Nyon, hvor UEFA’s hovedkvarter er placeret. Blot et stenkast fra Genevesøen var der kvartfinale i Youth League mellem FC Midtjylland og Ajax Amsterdam.

Med alle sikkerhedsforanstaltninger i forhold til COVID-19 udført til punkt og prikke kunne den græske dommer Anastasios Papapetrou kl. 15.00 blæse opgøret i gang. 

Indledningen var præget af kampens betydning, og det var en låst affære med mange dueller. Ajax forsøgte at lægge et højt pres, men akademisterne spillede sig i flere omgange godt ud af det, men uden det blev rigtigt farligt. 

I en omstillingssituation efter en halv times spil blev Aral Simsir nedlagt på kanten af feltet, men dommerens fløjte forblev tavs. I stedet kunne den danske angriber Christian Rasmussen bringe Ajax foran. Det gjorde han med et flot langskudsmål efter 38 minutter, og dermed var Ajax foran ved pausen. 

Trods gode takter i begyndelsen af 2. halvleg var det alligevel Ajax, der fik nettet til at blaffe igen. Sontje Hansen sendte fra kanten af feltet bolden i det lange hjørne med et følt indersidespark efter et par hurtige Ajax-kombinationer.

Hollænderne forblev farlige efter scoringen, mens FCM også bed fra sig offensivt. Mads Hansen havde to gode muligheder efter omkring en times spil, men en reducering lod vente på sig.

Der var hjælp fra Ajax-defensiven for at få bolden i nettet, da målmand Reiziger efter 74 minutter blev noteret for et selvmål. Uden at være synderligt presset endte en tilbagelægning i eget net, og håbet var tilbage for midtjyderne.

Der gik dog blot få øjeblikke, før Ajax havde sendt bolden i netmaskerne igen. Denne gang var det i den rigtige ende, hvor netop indskiftede Joel Ideho i høj fart chippede bolden over målmand Valdemar Birksø. 

Mod slutningen af kampen formåede FC Midtjylland ikke for alvor at blive farlige. På trods af en stærk arbejdsindsats af de unge ulve sluttede kampen 3-1 til Ajax, der var skarpest på dagen.

Dermed ender FC Midtjyllands Youth League-kampagne for andet år i træk i kvartfinalen.