16.02.2019, 10:49 | Af: | Foto: FC Midtjylland

UYL: Midtjylland-AS Roma

Onsdag skal Midtjylland forsøge at spille sig videre i ungdommens Champions League – UEFA Youth League - når AS Roma besøger MCH Arena

Youth League er efterhånden blevet en stor og betydningsfuld turnering for de deltagende hold. Det gælder naturligvis også for FC Midtjylland, der har stolte traditioner i turneringen. Klubbens ældste akademister har blandt andet opnået store resultater mod hold som Málaga, SL Benfica og Atlético Madrid, mens man i 2016 led et knebent 3-1 nederlag på udebane mod FC Barcelona. 

FC Midtjylland har altså vist, at de kan spille lige op mod nogle af Europas største fodboldklubber og deres talentskoler. Disse Youth League-kampe betyder meget for spillerne, da der skaber god udvikling for fremtidens Midtjylland-stjerner. 

- Youth League-kampene betyder helt sikkert en masse for spillerne. Kampene er enorm vigtige, set i et udviklingsøjemed. Der spilles på højt et internationalt niveau, hvor der er plads til at lave tiltag til at lave en god udvikling for spillerne. I disse turneringer handler det om resultatet, og ikke så meget om udviklingen af spillerne, hvilket er en god øvelse, da det er den virkelighed spillerne skal ind i lige om lidt, når de bliver fuldtidsprofessionelle, fortæller akademichef Flemming Broe. 

Største kamp nogensinde
Der venter dog FC Midtjylland hård modstand i italienske AS Roma. Cheftræner Claus Therkildsen beskriver kampen mod Roma, som den største nogensinde for både truppen og staben bag. Italienerne er et fysisk stærkt hold med masser af fart og stærke individualister. Italienerne er gode på bolden og er godt organiseret. Cheftræneren ser dog muligheder ved at få holdets egne kvaliteter i spil.

- Jeg ser muligheder i forhold til de kvaliteter vores hold har. Jeg håber, at vores aggressive pres og vores dygtige offensive individualister kan overraske dem. Vi har selvfølgelig kæmpe respekt for Roma, men vil spille vores chance. Drengene og alle os andre glæder os helt vildt, og for mange er det den største kamp nogensinde, udtaler cheftræneren. 

Akademisterne har brug for maksimal opbakning, så gå ikke glip af morgendagens stjerner, når U19 onsdag den 20. februar tager imod AS Romas ditto på MCH Arena. Der er kampstart kl 14.00 og gratis entré.