04.03.2020, 10:45 | Af: | Foto: FC Midtjylland

UYL: Vi har manifesteret os blandt de bedste

Cheftræner Henrik Jensen og akademichef Flemming Broe ser frem mod eftermiddagens Youth League-brag mod Crvena Zvezda

Kl. 16:00 løber U19 ind på Vozdovac Stadium i Beograd, når det gælder kampen om en plads i kvartfinalerne af ungdommes Champions League mod de serbiske værter Crvena Zvezda alias Røde Stjerne. 

Som optakt til eftermiddagens afgørende kamp, kan de ældste akademister se tilbage på avancementet mod franske LOSC Lille efter straffespark og en sejr over Randers FC i forårspremieren i U19-ligaen. Kampe der, ifølge Henrik Jensen, har klædt mandskabet godt på til opgaven mod Crvena Zvezda.

- Vi er inde i et godt flow og mange af de ting vi har haft fokus på i opstarten, begynder at afspejle sig inde på banen. I opgøret mod Lille var vi enormt dygtige til at forhindre kontra imod. Det var en nøglefaktor i den kamp og det bliver det også i dag, for det er ét af Røde Stjernes farligste våben. 

Foruden en solid defensiv organisation, så har trænerteamet haft fokus på relationerne og spillet på modstanderens banehalvdel. Og heri ligger nøglen til at trække sig sejrrigt ud af Youth League-opgøret. 

- Det er vigtigt, at vi arbejder som en enhed - det relationelle skal være synkroniseret. Vi har trænet gennembrud og opspil, og det skal vi gerne kunne se i aktionerne i dag. Jeg forventer, at møde et hjemmeholdt, der står dybt i deres organisation, så det kommer til at kræve at vi evner at lukke dem op. Og så skal vi holde balancen i holdet, så vi ikke bliver fanget i omstillinger, fortæller U19-cheftræneren om kampplanen. 

Foruden international matchning byder Youth League på mødet med forskellige spillestille og kulturer. Det gør sig også gældende i dag, hvor både modstanderens mentalitet og omgivelserne på Balkan skiller sig ud fra det vante i Danmark. 

-  Det mentale bliver en væsentlige faktor. Det samme gør eksterne faktorer, som pres fra tilskuerne og de uvante omgivelser. Følelserne kan komme udenpå tøjet og det skal vi kunne håndtere. Vores tur til Brasilien i december (U20-turneringen Copa Internacional Ipiranga, red.) gav spillerne et erfaringsgrundlag, som kan være behjælpeligt i dag. Vi skal være kloge i vores handlinger, slutter Henrik Jensen. 

- Vi har manifesteret​ os blandt de bedste 
Det er fjerde gang over de sidste fem sæsoner, at de ældste akademister deltager i UEFA’s mest prestigefyldte ungdomsturnering og akademichef Flemming Broe værdsætter de erfaringer, som spillerne gør sig i Europa og fastslår at kampene er afgørende for både den individuelle og kollektive udvikling. 

- Kampene i Youth League bliver spillet på et ekstremt højt niveau og vi får en matchning, som vi ikke kan opnå i den hjemlige liga. Disse er med til at udvikle de enkelte spillere, såvel som holdet. Spillerne tager ansvar og opbygger en værdifuld rutine og mentalitet, som afspejles i de afgørende situationer. Det så vi senest da opgøret mod Lille skulle afgøres - det er et vigtigt element i deres dannelse. 

Trods stor udskiftning i både spillere og stab over de sidste fem sæsoner, har U19-mandskabet etableret sig blandt de bedste hold i Europa.  

- Som akademi har vi nået et internationalt niveau og vi kan måle os med de største klubber rundt omkring i Europa. Vi har opbygget en kultur, der gør os konkurrencedygtige og det afspejles i den nuværende 16. plads, som vi indtager på Youth Leagues all-time pointrangering foran klubber som Dortmund, Manchester United og Arsenal, fortæller akademichefen.

Læs mere her: Youth League All Time Standings

I efteråret anerkendte UEFA FC Midtjylland, som den klub, der på bedste vis har promoveret Youth League og dennes værdier. Og det er ifølge akademichefen ikke tilfældigt. 

- Vi kan se, føle og fornemme at det betyder meget for alle i klubben – spillere, stab og de administrative medarbejder – alle gør sit ypperste. Vi håber på et godt resultat i eftermiddag, så vi igen får muligheden for at skrive Youth League-historie, slutter Flemming Broe med reference til en mulig kvartfinale mod Ajax på eget græs. 

Følg kampen
Du kan se opgøret direkte på TV3 Sport og Viaplay fra kl. 15:55.