12.03.2019, 08:26 | Af: | Foto: Daniel Stentz

UYL: Vinder Midtjylland, kan man kigge tilbage og sige man var der

Midtjylland U19 har elimineret Bohemian, Hamilton og AS Roma i Youth League og nu venter den hidtidige største udfordring – Manchester United

- FC Midtjylland gør det, FC Midtjylland er videre! Hvor er det dog fantastisk! De slår de italienske storfavoritter AS Roma, det havde jeg slet ikke turde håbe på. 

Forud var gået 90 intense minutter, hvor Midtjylland i anden halvleg dominerede de italienske gæster, men måltavlen viste 1-1, og dermed skulle opgøret afgøres fra pletten. En disciplin Midtjylland har blandende fornøjelser med - i 15/16 slog Ulvene Atlético Madrid i straffesparkskonkurrence efter en vanvittig 4-4 kamp, mens man i 16/17 tabte 6-5 til SL Benfica efter 1-1 i ordinær tid.  

Begge hold eksekverede sine første spark til perfektion, men herefter stemplede Midtjyllands islandske keeper Elias Rafn Olafsson ind og reddede to gange. Og så ekspoderede MCH Arena i en jubelrus.  

- Det var en kamp mellem to gode hold og man kunne fornemme intensiteten. Kampe som denne er gode for de unge spillere, men skal jeg være objektiv, må jeg sige, at der er hold i turneringen på et højere niveau. Youth League er en spændende turnering, og der skal ikke herske tvivl om, at vi kigger på spillere med et stort potentiale, men vejen til den europæiske top går gennem et meget lille nøglehul, og der er naturligvis forskel på denne turnering og seniorernes, fortæller Jonas Kvist, der kommenterede kampen for TV3 Sport. 

Journalisten fulgte gruppespillet i Youth League tæt i efteråret, hvor han bl.a. kommenterede Manchester Uniteds kampe og han har derfor et indgående kendskab til englændernes trup og spillestil. Onsdag sidder han bag mikrofonen og løfter her sløret for lidt af det der venter. 

- Uniteds styrke ligger helt sikkert på den offensive tredjedel og her virkede de nærmest overlegne i gruppespillet. De har de individuelle stjerner, som kan afgøre kampene, men som kollektiv evner de også at holde fast i bolden og dermed styre opgøret og dets udvikling. Derudover har de en stærk organisation, så Midtjylland skal være skarpe, når det får muligheden, for chancer kommer der ikke mange af. 

Som skrevet på fcm.dk tidligere, stiller Manchester United, sandsynligvis, op med flere spillere, som allerede har fået minutter i Premier League og Champions League – og netop dét er en del af Youth League-oplevelsen.

- Det er jo fantastisk at se et dansk hold mod Manchester United. Udover Barcelona, så mener jeg, at United er den klub, som har den største talentmasse. Og det bygger jeg naturligvis også på, at de havde fire spillere med i den afgørende Champions League-kamp mod PSG og flere med Premier League-minutter på CV'et. Vi skal se fremtidens stjerner og Midtjylland har jo slået United før, så jeg vil da opfordre alle til at komme på stadion. Ender det med en hjemmesejr, er det én af de kampe, hvor man vil kigge tilbage og sige man var der, slutter Jonas Kvist. 

Køb billet til opgøret her:

UYL: FC Midtjylland-Manchester United

Kampen spilles onsdag kl. 14:00 på MCH Arena, men hvis du ikke kan komme på stadion, kan opgøret ses direkte på TV3 Sport.