17.05.2016, 06:33 | Af: Martin Duus | Foto: FC Midtjylland

Værdifuld læring til fremtidens U17-hold

Et snævert kvartfinalenederlag og en efterfølgende tabt placeringskamp sendte de unge talenter hjem med en midterplacering

Næste års U17-hold har i pinsedagene været på tur til Tyskland for at spille U16-turneringen HelpPhone-cup. FCM stiller således med spillere fra årgang 2000 og 2001.

Og i går spillede de sig frem til dagens kvartfinale, som bød på en dyst modtyske SV 19 Straelen. Det blev en kamp, hvor spillet kun gik mod et mål, for tyskerne havde besluttet sig for at parkere bussen og stå kompakt i gennem hele kampens 35 minutters varighed stik i mod, hvad FCM selv står for - det aggressive, fremadrettede spil.

Men efter et kvarter kom kampens læringsdel for ulvene. Straelen fik en omstilling og scorede kynisk, da FCM-forsvaret lavede en fejl, og derfor endte tyskerne i semifinalen på bekostning af nogle skuffede ulve, der havde chancerne til at score de nødvendige mål, som Mads Buttgereit fra trænerteamet forklarede det.

Placeringskamp mod Schalke

Nederlaget skulle dog hurtigt fortrænges, for i det efterfølgende opgør om femte-sjette pladsen ventede en svær opgave i form af favoritterne fra Schalke 04, som overraskende var blevet slået ud af de senere finalister fra FSV Mainz 05.

Den tyske talentfabrik, der har produceret talenter som Maximillian Meyer, Benedikt Höwedes og Julian Draxler, skulle da også vise sig at blive for stor en mundfuld for FCM'erne, der tabte 1-4. Ulvene havde ellers godt tag i det fysisk stærkere Ruhr-hold i begyndelsen af kampen, men da de blå modstandere stillede med et rent U16-hold over for ulvenes veksling af U15 og U16 var matchingen lidt skæv.

Dertil hjalp det ikke ulvenes teknisk-funderede spil, at banen på besynderlig vis var spejlglat og førte til flere skvatture på underlaget, som i tre tilfælde indirekte førte til mål. Ikke desto mindre betød nederlaget til Schalke, at FCM U16 måtte rejse mod Danmark igen med en sjetteplads på papiret.

Stævnet blev i øvrigt vundet af Borussia Mönchengladbach, som sejrede 1-0 i finalen over Mainz.

Værdifuld læring

Med sig hjem til Danmark tager talenterne en bunke erfaringer, hvor især de yngste spillere fik at se, hvilket niveau der venter dem i den kommende fremtid på så vel det fysiske som det spillemæssige plan.

- Det var et super fedt stævne, hvor vi får spillet nogle internationale kampe og matchet årgang 2000 og 2001 mod nogle lidt ældre spillere. Drengene har leveret rigtig fint og især blevet testet på det fysiske plan, så rent fodboldfagligt er vi godt tilfredse, fortæller Mads Buttgereit.

Foruden det fodboldmæssige har Tysklandsturen også bidraget til at tegne konturerne til det hold, som der næste år skal konkurrere i U17-ligaen.

- På sådan en tur er det vigtigt, at de nye lærer hinanden at kende, og vi får skabt stammen og fundamentet til næste sæson. Derudover at få udviklet de ledere, som naturligt træder frem på holdet i pressede situationer, for det kan man ikke skabe på samme til træning, slutter en tilfreds Buttgereit, der samtidigt fortalte, at de tyske arrangører var så glade for den danske måde at være og spille på, at FCM også til næste år er inviteret.

Allerede på onsdag klokken 19.00 spiller mange af de samme spillere U17-pokalsemifinale mod rivalerne fra Silkeborg IF på hjemmebanen i Ikast, mens næste udenlandstur heller ikke er langt forude. I juni måned er der nemlig U16-turnering i Prag, Tjekkiet.