30.04.2016, 23:30 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Vejle fik revanche mod FCM U17

En dårlig halv time, manglende effektivitet, og et topmotiveret Vejle-mandskab udgjorde ingredienserne i lørdagens 1-2 nederlag

Hvem skal vogte målet?

Det spørgsmål gav anledning til en hel del hovedbrud på FCM-bænken op til lørdagens U17 Liga opgør. Hverken Simon Petersen eller Frederik Nørgaard var nået at blive deres skader kvit, og Enock Mawete er endnu ikke spilleberettiget.

Løsningen på problemet kom i form af Niklas Jensen. Målmanden fra årgang 2001 begynder efter sommerferien på Akademiet, men fik altså allerede nu sin ligadebut.

Kampen fik dog den værst tænkelige start for Jensen og resten af FCM U17. Et aggressivt Vejle-mandskab fik fremprovokeret et boldtab lige uden for FCM-feltet, og så bankede en Vejle-spiller bolden ind bag den debuterende FCM-keeper, der ikke kunne lastes i situationen.

I efterårets møde mellem de to klubber sendte FCM U17 østjyderne hjem med et sviende 9-0 nederlag, og Vejle U17’s cheftræner Søren Lykke havde op til kampen talt om at se ”mareridtet fra efteråret i øjnene”.

Det gjorde vejlenserne uden at blinke, og det var tydeligt, at de var meget opsatte på at vaske pletten væk.

FCM havde især i kampens første halve time svært ved at finde frem til det gode spil fra AaB-kampen, men efter 25 minutters spil lykkedes det at få sat et godt angreb op. Mads Carlson sendte bolden ind til Mikkel Jakobsen, og den dobbelte målskytte fra AaB-kampen svigtede ikke. 1-1.

Forspildte muligheder
Nu begyndte kampen at tippe FCM’s vej, og det billede fortsatte ind i anden halvleg. Værterne blev sat under tryk, og FCM’erne havde udmærket styr på Vejles sporadiske omstillinger.

Det gælder dog om at få udbytte af ens gode perioder, og på det parameter faldt FCM igennem. To hovedstød fra fri position blev misbrugt og samme behandling fik to friløbere.

Det blev dyrt tre minutter før tid, hvor Vejle spillede en lang fremlægning ned i FCM’s bagrum. Her skulle den bare være sendt ud af kommunen, men da det ikke skete, endte hele situationen i et større klumpspil, og så var der pludselig en vejlenser, der huggede bolden i kassen.

Det slag formåede FCM U17 ikke at overvinde, og det var en ærgerlig Svend Graversen, der gjorde status efter opgøret:

- Vi er pivtrætte af, at vi ikke får lukket den her kamp, for det har vi mulighederne til. Hatten af for Vejle der har forbedret sig meget siden sidst. De bevarede troen på at de kunne vinde kampen, selvom vi dominerede efter pausen, konstaterede Graversen.

Andetsteds sikrede FC København sig endegyldigt mesterskabet. FC Nordsjælland tabte 2-3 til HB Køge og kunne dermed ikke længere nå FCK, hvilket dog ikke fik de ubesejrede københavnere til at lette foden fra gaspedalen. De vandt 3-1 ude over OB - holdets 18 sejr ud af 21 mulige.

FCM U17 spiller igen i den kommende weekend, hvor holdet gæster Lyngby.

Vejle BK U17 – FC Midtjylland U17 2-1 (1-1)
1’ 1-0 Mads Olesen
26’ 1-1 Mikkel Jakobsen (assist Mads Carlson)
77’ 2-1 Denis Suljic

Start-11: Niklas Jensen – Lukas Giessing, Nicolai Damkjær, Mathias Nors, Aksel Smith-Petersen (50’ Sebastian Nielsen) – Victor Torp, Mikkel Jakobsen, Christian Tue Jensen – Mads Carlson, Casper Tengstedt (50’ Noah Grøn Iversen), Sebastian Buch Jensen