18.10.2016, 11:30 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: FCM Foto

Youth League: Afgørelsens time for FCM U19 mod Anderlecht

Alt er stadig åbent efter 0-0 i den første duel. I morgen venter det afgørende Youth League-brag mellem FCM og Anderlecht på MCH Arena

Anderlecht viste både Arsenal og Barcelonas talenter vintervejen i sidste sæsons UEFA Youth League, så det var noget af en udebaneopgave FCM U19 var på, da de krydsede klinger med belgierne i den første af de to dueller. Ifølge FCM U19-træner Kenneth Andersen steppede de unge ulve et niveau op, og det skal de forsøge at gentage på hjemmebane.  

- Vi tog fra Anderlecht med et positivt svar, og jeg forventer endnu en spændende kamp på eget græstæppe. Jeg tror også, at det bliver en taktisk kamp i forhold til, hvem der tager teten og får bedst fat i kampen fra starten af. Det skal vi selvfølgelig forsøge at gøre.

- Men vi behøver ikke at have afgjort kampen efter tyve minutter, så vi skal tænke os om i måden, vi griber kampen an på. Vi vil forsøge at spille med vores normalle aggressivitet uden blæse derud af med hovedet under armen. Inkasserer de et mål, skal vi jo score to, siger Kenneth Andersen.  

Sidste års eventyr og gratis entré
FCM U19 kan med en sejr over sidste års semifinalister fra Anderlecht søsætte endnu et europæisk eventyr. Sæsonen 2015/16 bød på flere højdepunkter af international karakter, da ulvene, udover at vinde Copa Chivas i Mexico, eliminerede georgiske Saburtalo, polske Legia Warszawa og spanske Atletico Madrid i sidste års Youth League.

Sidstnævnte sejr over spanierne, der sendte FCM U19 til ottendedelsfinalen, husker de fleste nok som neglebidende affære, da ulvene sejrede efter en intens straffesparkskonkurrence. Kenneth Andersen glæder sig til at spille i selv samme kulisse og håber igen på stor opbakning, når der i morgen er gratis entré til det afgørende opgør på MCH Arena.

- Mod Atletico Madrid spillede vi i en mindeværdig kulisse med 2500 tilskuere, så vi håber, at vi i morgen kan give tilskuerne en mindst lige så seværdig og underholdende ungdomskamp og forhåbentlig slå rekorden med endnu flere tilskuere, siger Kenneth Andersen.

Bedre forberedt
Til det første opgør forberedte FCM U19’s trænerstabs sig efter bedste evne, men Kenneth Andersen erkendte også, at det var lidt vanskeligt at danne sig et billede af belgierne, da spillerne til hverdag er fordelt ud på flere hold. Denne gang ser det anderledes ud.

- Efter at have mødt Anderlecht en gang, har vi et større kendskab til vores modstander – både som hold og på det individuelle plan. Vores største udfordring bliver at lukke ned for ned deres omstillinger. Der er de gode til at finde muligheder, og deres to største chancer i sidste kamp var på omstillinger, siger Kenneth Andersen.

Fra FC Midtjyllands førstehold er Kaan Kairinen, Zackarias Faour og 97’erne Mads Døhr Thychosen, Rasmus Nicolaisen og Kristian Riis med i den 40-mands bruttotrup, som FCM U19’s trænerteam skal vælge fra. Det er tilladt at have tre spillere fra årgang 97 med i den endelige kamptrup.

Der er kick-off onsdag klokken 19.00 på MCH Arena, hvor der er gratis adgang for alle. Portene åbner klokken 18.30, og det er Faxe Kondi Tribunen, der er åben. Her vil der være fri placering onsdag aften.