04.09.2012, 08:20 | Af: Administrator

Superligaspillerne tilbage på skolebænken

I september tager hele førsteholdstruppen i FC Midtjylland på ugentlige skolebesøg, hvor de fire tirsdage i træk skal lære elever i folkeskolen om vigtigheden af sammenhold og respekt for hinandens forskelligheder.

- I FC Midtjylland arbejder vi dagligt med at skabe en god holdånd. Vores spillere har forskellige personligheder, baggrunde og nationaliteter, men det ser vi som en styrke for os alle. Vi tror på styrke gennem forskellighed, forklarer ordførende direktør i FC Midtjylland Claus Steinlein.

- Det er nogle værdier, som vi tror på, og som vi gerne vil videregive til de unge mennesker. Vores spillere skal optræde som rollemodeller for unge mennesker i hele regionen, og vi vil gerne give vores ulveværdier om sammenhold videre til skoleeleverne i regionen, fortsætter Steinlein.

Vil hjælpe med at løfte opgaven

Det nye initiativ er det første af sin art i Danmark. Det adskiller sig fra de normale spillerbesøg, som andre klubber arrangerer, ved, at spillerne ikke blot skal skrive autografer, men aktivt undervise og formidle til de børn, som de besøger.

Dermed bidrager FC Midtjyllands superligaspillere positivt til samfundets udvikling, når de bruger deres viden og popularitet til at skabe bedre rammer for regionens folkeskoler. Spillerne når ud på over 30 folkeskoler, hvor spillerne skal undervise omkring 1.900 skoleelever i den midtjyske region.

- Vi ser det som vores mission at hjælpe unge mennesker med at opnå deres fulde potentiale. Læring fungerer nu engang bedst, når klassen har et godt kammeratskab. Skolevæsenet lægger allerede en forbilledlig indsats på det område, men som et regionalt flagskib vi vil gerne hjælpe med at løfte opgaven med godt kammeratskab og læring i folkeskolerne, siger Claus Steinlein.

De første skolebesøg bliver skudt i gang tirsdag den 3. september, hvorefter spillerne de efterfølgende tirsdage i september tager på skolebesøg i regionen.