07.10.2013, 19:13 | Af: Administrator

Ærgerlig pointdeling til ulvene

På en udligning dybt inde i overtiden fik Dennis Sørensen og FC Vestsjælland 2-2 i Herning. Izunna blev vist ud, mens Erik Sviatchenko scorede i eget net.

Med tre point i mandagskampen kunne FC Midtjylland avancere hele syv point i forhold til AaB. Modstanderen var Ove Pedersens oprykkere fra Slagelse, FC Vestsjælland, der har vist flere stærke prøver på mere end bare oprykkergejst. Således har Superliga-debutanterne vist både flot kombinationsspil, god organisation og effektive standardsituationer i deres foreløbig ti kampe i Danmarks bedste fodboldrække.

Allerede efter halvandet minut kom Dennis Sørensen til en kæmpe chance tæt under mål, men Lössl fik reddet. Hjemmeholdet åbnede nervøst, og flere gange fungerede kommunikationen ikke i de bagerste rækker.

FCM havde dog også sine muligheder, selv om det spillemæssige ikke var prangende. Jeppe Curth fik headet forbi på en god mulighed, hvor Thomas Mikkelsen var sat i målet. Keeperen var til gengæld på plads på Morten ’Duncan’ Rasmussens forsøg, der blev rettet af.

Spillemæssig forbedring
Godt midtvejs i første halvleg begyndte kombinationerne dog så småt at spille for midtjyderne. Spillet blev flyttet længere frem på banen, og flere optræk til muligheder viste sig.

Efter en god halv time bød Sylvester Igboun sig til med et knaldhårdt spark fra knap 30 meter, men Thomas Mikkelsen klarede skuddet. Hos Jonas Lössl var der også aktivitet; Marc Dal Hende forsøgte sig med venstrebenet, og keeperen måtte pille afslutningen ved stoleroden.

Den spillemæssigt gode periode fortog sig dog snart igen, og måltavlen så ikke ud til at skulle ændre cifre før pausen. Men begge nuller fik alligevel ikke lov at stå, for to minutter før pausen bragede Jesper Juelsgård bolden i kassen via stolpen.

Fremragende Juelsgård-kasse
Sylvester Igboun så ellers ud til at være låst, da han driblede ned i hjørnet med to FCV’ere. Alligevel lykkedes nigerianeren med at få trillet bolden bagud til Kolja Afriyie, der sendte et indlæg hele vejen over feltet. Men hvor bolden ikke fandt hverken med- eller modspillere inde over, fandt en fremstormende Juelsgård læderet med et fremragende træf. 1-0 til FCM ved pausen.

Efter en god time blev det også til 2-0, og denne gang på et flot opspil. Duncan fik headet videre til en fremstormende Jeppe Curth, der holdt FC Vestsjælland-forsvarerne væk og spillede Eyjolfur Hedinsson fri. Islændingen rundede Michael Christensen og bankede bolden i netmaskerne med venstrebenet. 2-0-føring til FC Midtjylland og Hedinssons første scoring i ulvetrøjen.

10 mod 11
Glæden fik dog et nøk i den kedelige retning, da Izunna Uzochukwu kort efter modtog sit andet gule kort og måtte forlade banen. FCM skulle hive sig sejrrigt ud af kampens sidste fjerdedel 10 mod 11.

Til gengæld var glæden stor ti minutter senere. Petter Andersson erstattede målscorer Hedinsson, og dermed gjorde svenskeren comeback efter mere end to måneder på skadeslisten efter sin knæoperation. Trods blot et kvarter på banen viste han endog flere prøver på sin spilintelligens.

Spænding ud af ingenting
Det var ikke til at se, at hjemmeholdet var en mand nede. Disciplinen var stor, og gæsterne fra Slagelse skabte ikke meget på deres lange bolde. Et pludseligt selvmål af en upresset Erik Sviatchenko ændrede dog billedet, og med ét måtte FCM fighte sig gennem knap ti dødsenshårde minutter samt dommerens tillægstid.

Det så man sågar også ud til at skulle lykkes med, særligt da Duncan havde en kæmpe mulighed på Sylvester Igbouns oplæg. På forunderlig vis formåede den store angriber dog at sende bolden forbi opstanderen.

Sly var på spil igen, og i overtiden satte han tre mand, før han testede Thomas Mikkelsen med et hårdt spark.

Straffet af gammel kending
Gæsterne skulle dog have marginalerne dybt inde i overtiden, hvor Jonas Lössl ellers reddede et forsøg ud på stolpen. Returen blev fulgt op af Dennis Sørensen, og på en sen forvandling var 2-0 blevet til 2-2 og – for hjemmeholdet – endnu en kedelig pointdeling.

FC Midtjylland kan dog glæde sig over at have fem point ned til AaB, mens Superligaen holder landskampspause.

KAMPFAKTA:
Superligaen, runde 11:
FC Midtjylland - FC Vestsjælland 2-2 (1-0)

44' 1-0 Jesper Juelsgård, 62' 2-0 Eyjolfur Hedinsson, 81' 2-1 Erik Sviatchenko (selvmål), 90' 2-2 Dennis Sørensen

Advarsler: 60' Izunna Uzochukwu, 67' Izunna Uzochukwu (FCM) - 10' Oliver Lund, 64' Marc Dal Hende (FCV)

Udvisninger: 67' Izunna Uzochukwu (2*gul)

Holdopstillinger (Udskiftninger): 
FCM: 1 Jonas Lössl, 3 Kolja Afriyie, 6 Jesper Juelsgård, 7 Jeppe Curth (80' André Rømer), 9 Morten 'Duncan' Rasmussen (90' Frank Kristensen), 11 Danny Olsen, 18 Erik Sviatchenko, 21 Eyulfur Hedinsson (76' Petter Andersson), 26 Patrick Banggaard, 43 Izunna Uzochukwu, 44 Sylvester Igboun.

FCV: 1 Thomas Mikkelsen, 3 Michael Christensen, 5 Lasse Nielsen, 6 Henrik Madsen, 11 Dennis Sørensen, 13 Jean-Claude Bozga, 17 Marc Dal Hende, 18 Morten Bertolt (76' Nikolaj Hansen), 20 Marc Rochester (71' Thiago Pinto Borges), 28 Michael Lumb (46' Jan Kristiansen), 48 Oliver Lund.111

Dommer: Dennis Mogensen

Tilskuere: 6.195 på MCH Arena

Kampens FCM-spiller: Jesper Juelsgård