26.10.2013, 18:13 | Af: Administrator

Comeback skabte stor spænding i U19

FC Midtjylland U19 var nede med to mål, da de lørdag middag gæstede havnebyen Esbjerg, men var alligevel tæt på at tage alle tre point i slutfasen.

Kampen var dårligt nok skudt i gang, før hjemmeholdet havde bragt sig i front i dagens U19-opgør. En dybdebold fra gæsternes højre side gav midtjyderne den værst tænkelige start.

Trods en spillemæssigt lige halvleg, voldte særligt værternes omstillingsspil FC Midtjylland problemer, og da ulvene ikke selv skabte store chancer, var der noget at snakke om i pausen. Cheftræner Kenneth Andersen foretog sig derfor nogle taktiske ændringer, der skulle forsøge at bryde vestjydernes defensiv op.

- I pausen snakker vi om, hvordan vi skal opbygge spillet anderledes, men det giver ikke pote, da anden halvleg tager sin begyndelse. Esbjerg spiller med smalle kanter, og derfor rykker vi et kvarter senere Olajide Samuel Owolabi frem og spiller med to angribere.

Den offensive rokering kom efter at Esbjerg havde bragt sig på 2-0. Esbjergs topscorer Søren Andreasen (5 mål) blev nedlagt i feltet, og vestjydernes Mikkel Maigaard omsatte den store mulighed til mål, uden chance for Michael Ravn i FCM-målet.

- Hele truppen slås, for ikke at gå tomhændet hjem, og anstrengelserne belønnes. Vi skifter Rasmus Nissen ind, og han gør et fantastisk indhop. Han formår i høj grad at skabe noget fra sin position på fløjen, fortæller Kenneth Andersen.

På et kvarter bragte to gode mål af Razak Adebayo Odeyemi nemlig ulvene tilbage i kampen. Med fem minutter tilbage på uret fik blev Esbjergs midtbanespiller Daniel Kristiansen udvist, og i kampens afslutning opstod to situationer omkring Sigurd Schøndorf i Esbjergs felt, der gav FC Midtjylland håbet om alle tre point.

- Sigurd bliver, som vi ser det, hevet ned to gange i feltet. Det ærgrer os naturligvis, at dommerens kendelse ikke går vores vej. Vi havde troen på, at et eventuelt straffespark ville have sikret os alle tre point. Men det til trods, så er vi meget tilfredse med resultatet, slutter Kenneth Andersen.

FC Midtjylland U19 spiller næste gang lørdag den 2. november klokken 13.00, hvor de hjemme på EDC-Arena tager imod SønderjyskE.

EfB U19 2 – 2 FCM U19 (1 – 0)

1’ 1 – 0 Daniel Eugster, EfB

53’ 2 – 0 Mikkel Maigaard, EfB (straffespark)

70’ 2 – 1 FCM Razak Adebayo Odeyemi – assist af Rasmus Nissen

81’ 2 – 2 FCM Razak Adebayo Odeyemi – assist af Rasmus Lauritsen

Opstilling:

Michael RavnRasmus Lauritsen, Asger Sørensen, Malte Kiilerich Hansen, Jeppe SolgaardMikkel Frankoch, Sigurd Schøndorf, Jonas Gemmer (75’ Mikkel Adamsen) – Olajide Samuel Owolabi, Anders Lund (65’ Rasmus Nissen) – Razak Adebayo Odeyemi

Bænken:

Kasper Riisgaard [IFS]