05.10.2013, 13:35 | Af: Administrator

FCM U17 mistede to point på Fyn

Satte sejren over styr i tre minutters overtid i kampen imod OB

U17-landsholdsspilleren Alexander Munksgaard måtte allerede efter fem minutters spil udgå med en skade, men ellers forløb første halvleg af kampen i Odense helt som FCM U17 kunne have ønsket, med klar overvægt i boldbesiddelse og direkte, målsøgende spil.

Der skulle dog en dødbold til for at få hul på fynboerne. Gloire Rutikanga headede Anders Hagelskjærs hovedstød i nettet, efter tyve minutters spil.

OB kom lidt bedre med i de sidste ti minutter af halvlegen, uden at det for alvor rokkede ved billedet af en halvleg, der var foregået på ulvenes præmisser.

Tendensen fortsatte ia anden halvleg, hvor FCM fortsatte med at være i kontrol. Værterne havde svært ved at skabe chancer, og måske derfor begyndte ulvene at tage lidt for afslappede på tingene

- Der nogen situationer, hvor vi spiller for nonchalant. Eksempelvis er der et par situationer, hvor bolden bare skal cleares, men det bliver farligt, fordi vi i stedet vælger at spille bolden op nede fra forsvaret, fortæller Svend Graversen.

FCM-trænerens bekymring skulle vise sig at være velbegrundet, for i det sidste minut af overtiden, lykkedes det fynboerne at udligne. FCM forsvaret fik luftet ordentligt ud efter et hjørnespark, og så kunne en OB-spiller sparke returbolden i kassen.

- Fra et udvklingsmæssigt synspunkt, så er jeg meget stolt af drengene og den præstation, de leverer. Vi spiller den form for fodbold, vi gerne vil praktisere, og selvom OB er et godt hold, så er det en kamp, der foregår på vores præmisser.

- Fra et resultatorienteret synspunkt, så var det i den grad frustrerende. Vi spiller alt for offensivt i slutfasen, og er alt for fokusrede på at score til 2-0, i stedet for bare at køre sejren hjem. OB får to hjørnespark i overtiden, og begge gange sker det, fordi de kan slå en omstilling imod os, fordi vi angriber med alt for mange spillere. Så naive må vi simpelthen ikke være, lød afskedssalutten fra Svend Graversen.

Resultatet betyder at Randers overtager FCM U17's førsteplads i U17 Ligaen, og netop Randers er næste modstander for FCM U17. Den kamp spilles lørdag d. 19/10 kl. 12.00 på EDC Arena i Ikast. Se stilling og resultater for ligaen her.

OB U17 - FC Midtjylland U17 1-1 (0-1)
20' 0-1 Gloire Rutikanga (assist Anders Hagelskjær)
80+3 1-1 OB

Opstilling FCM: Oliver Ottesesen - Alexander Munksgaard (5' Malte Jürgensen), Kristian Dirks Riis, Rasmus Nicolaisen, Anders HagelskjærGloire Rutikanga, Alexander Nicolajsen, Nikolaj Kirk (45' Mikael Anderson) – Erik Braun, Martin Høgstad (65' Mads Friis) – Mikkel Duelund