19.10.2013, 19:11 | Af: Administrator

Glen R: Ikke fedt at spille uafgjort

Sejrsfølelsen skal tilbage i kroppen.

FC Midtjylland måtte endnu engang gå fra banen med et uafgjort resultat - det fjerde i træk - da Randers FC lørdag fik 1-1 på MCH Arena. Det startede ellers godt for hjemmeholdet, for hvem Jeppe Curth lavede sin første kasse, men Ronnie Schwartz udlignede på straffespark i anden halvleg.

- Vi må erkende, at når man ikke holder fast i spillet, så er der altid en risiko for, at man giver modstanderen mulighed for at komme ind i kampen, og det er vel det, der – i nogle faser – sker i dag, konstaterer Glen Riddersholm, da han tygger de 90 minutter igennem i fodboldhovedet.

- Vi spiller en god første halvleg, hvor vi er i kontrol, og jeg synes, vi spiller, som vi skal. Vi holder godt fast i bolden, og på den måde kommer vi væk fra Randers’ pres. De ville gerne komme hertil og spille en fysisk kamp. Så synes jeg, vi kommer lidt dårligt ud til anden halvleg og sidder ikke godt nok i presset, lige som vores sekvenser med bolden ikke er lange nok, lyder det fra cheftræneren, der skiftede både Paul Onuachu og Rilwan Hassan ind lige før gæsternes udligning.

- 20 minutter inde i halvlegen forsøger vi at ændre kampens momentum, komme med et modsvar over for Randers’ lille overtag, ved at lave en dobbeltudskiftning og spille med to angribere. Duncan havde ligget meget alene deroppe og havde både skullet holde pres på deres bagkæde, samtidig med at han også skulle vinde dueller. Selv om de udligner lige efter, er jeg stadig glad for den udskiftning, for den gjorde os i stand til at få lagt et tryk og forsøge at gå helhjertet efter sejren, siger Riddersholm.

Ikke fedt at spille uafgjort
Med det fjerde remis i træk taler fodbold-Danmark om tendenser og sågar krise, men cheftræneren tager det hele med en ophøjet ro.

- Det er jo ikke sådan, at vi render rundt til hverdag og gerne vil være konger af at spille uafgjort, og at vi synes, at det er fedt at spille uafgjort – det gør vi langt fra. Vi arbejder stenhårdt på at vinde, men lige nu må vi sige, at den skarphed, vi havde i starten af turneringen, den har vi absolut ikke lige nu. Det med at ville vinde er en følelse, men den følelse skal jo også affødes af en klar plan og et koncept, og det er vi ikke i stand til at føre igennem over to halvlege. Når man ikke er det, så må vi også erkende, at så er vi ikke dygtige nok til at vinde, og det er de marginaler og den kvalitet i spillet over to halvlege, vi skal ud at finde frem til næste kamp, fortæller Glen Riddersholm og understreger sin pointe:

Frustrationen må ikke få overhånd
- Vi vil jo gerne vinde, for satan. Vi vil gerne have den der sejrsfølelse ind i kroppen igen, og vi arbejder stenhårdt til hverdag på at få sejren over på vores side. Vi får desværre kun det næstbedste resultat, og det må vi ”nøjes” med. Men det er vigtigt, at vi ikke lader følelserne tage over, så det bliver frustration over endnu en uafgjort, men at vi i stedet agerer som et hold, hvor vi støtter, vejleder og hjælper hinanden, for på den måde hele tiden at give hinanden energi. At stå sammen i fællesskab på den måde, det er dét, der kendetegner det her hold, der ikke har tabt i 16 kampe, og det er dét, vi skal fortsætte med, slutter Glen Riddersholm.

FC Midtjyllands næste opgave er lørdag den 26. oktober i Farum.