10.10.2013, 21:56 | Af: Administrator

Izunnas røde kort annulleret

Izunna Uzochukwu får ikke karantæne for sit røde kort mod FC Vestsjælland. DBUs disciplinærudvalg har valgt at nulstille karantænepointene efter fejlkendelsen.

Det fik store konsekvenser for FC Midtjylland, da Izunna Uzochukwu i det 67. minut ved stillingen 2-0 til FC Midtjylland i mandagens superligaopgør mod FC Vestsjælland fejlagtigt modtog sit andet gule kort i kampen og derfor blev præsenteret for det røde kort.

Efter at have set situationen på DVD var kampens dommer Dennis Mogensen dog mand nok til at indrømme, at det var en fejlvurdering, da han valgte han præsentere den nigerianske midtbaneslider for sit andet gule kort i kampen og dermed sende ham tidligt i bad.

I sin kamprapport indberettede dommeren således, "at der i denne situation ikke burde være dømt et frispark begået af IU, og at der derfor heller ikke i denne situation burde være uddelt en advarsel til IU", hvilket har fået disciplinærudvalget til at annullere det røde kort.

Izunna Uzochukwu må dog alligevel sidde uden for med karantæne i næste lørdags opgør mod Randers FC, da den defensive midtbanespillers første gule kort i kampen sendte hans samlede karantænepoint forbi de 44, som automatisk udløser en spilledags karantæne.