18.10.2013, 07:13 | Af: Administrator

Optakt: Talenterne mod top og bund

U17 møder rækkens suveræne førerhold, mens U19 tager imod bundproppen, når Randers' talenter lørdag gæster Ikast

U19: Skal udnytte momentum mod Randers-mandskab i modgang

På papiret er det top mod bund når FCM U19 (nr. 2) på lørdag møder Randers, der i øjeblikket indtager sidstepladsen i en tæt U19 Liga. At det er kronjyderne, der agerer agterlanterne, er kommet bag på Kenneth Andersen:

- Jeg synes det er et godt hold, og jeg tror også de har større forventninger til sig selv, end deres nuværende placering. Jeg så dem spille på hjemmebane mod Vejle i søndags (1-1, red.), og synes egentlig de burde have vundet den kamp, beretter FCM-træneren, der beskriver Randers som et kompetent omstillingshold, med flest dygtige spillere på de offensive pladser.

At Randers føler sig fint tilpas med at overlade initiativ og boldbesiddelse til modstanderen, underbygges af statistikken for den indeværende sæson – fire hjemmekampe har blot budt på et point, mens høsten har været markant bedre på fremmed græs, hvor det er blevet til fire point i tre kampe.

Af samme grund er det ikke nødvendigvis en fordel for ulvene at kampen spilles i Ikast, men Kenneth Andersen kan dog godt pege på et punkt, hvor hans drenge har en fordel imod Randrusianerne.

- Vi hentede en rigtig god sejr i Odense, og inden da slog vi Lyngby, så vi kommer med en tro på egne evner, og at vi har tur i den, mens situationen nok er lidt den modsatte i Randers – det skal vi forsøge at udnytte.

En af de spillere der givetvis har selvtilliden intakt er Rasmus Lauritsen, der blev matchvinder i overtiden, da reserverne vandt med 3-2 i Viborg. To andre U19-spillere – Mikkel Frankoch og Asger Sørensen bidrog også til sejren over lokalrivalerne.

Kampen fløjtes i gang på EDC Arena lørdag d. 19/10 kl. 14.00.

U17: To spillestile duellerer i topkamp

Hvor FCM U19 møder rækkens bundhold, er situationen stik modsat for FCM U17, der i Randers U17 møder ligaens suveræne førerhold.

Kronjyderne kan bryste sig af seks sejre og en enkelt uafgjort i de første syv kampe – en imponerende bedrift, men måske ikke så overraskende, når man ser udviklingen i et lidt større tidsperspektiv.

Tilbage i 2010-11 sæsonen sluttede Randers’ juniorer på ligaens sidsteplads, men året efter avancerede holdet til sjettepladsen, og i sidste sæson sluttede kronjyderne på rækkens tredjeplads – kun overgået af FCM og Esbjerg.

Svend Graversen er da også fuld af lovord over for det talentarbejde, der finder sted i Randers:

- Det er måske kommet en anelse bag på mig, at de er kommet så stærkt ud af starthullerne i denne sæson, men der bliver virkelig lavet et godt stykke arbejde i deres talentafdeling.

 De har en dygtig talentchef i Peter Elstrup (bror til den tidligere landsholdsspiller Lars Elstrup, red.), og han har ansat nogle gode trænere til deres talenthold, samtidig med at de nu høster frugterne af at have haft kontinuitet i deres talentarbejde i nogle år, forklarer FCM-træneren, der mener, at Randers-mandskabet kan sammenlignes med sidste års guldvindere fra EFB.

- Ja, det synes jeg godt de kan. Ligesom Esbjerg spiller de 4-4-2, og de er også kendetegnet ved netop at være fantastisk stærke som hold – alle kender deres opgaver, og arbejder for hinanden. De er utroligt godt organiserede, og meget svære at fange i ubalance, siger Graversen, der lover, at de sejrsvante Randers-spillere, får deres sag for i Ikast.

- Vi vil styre begivenhederne, og det tror jeg faktisk de vil lade os gøre, og så prøve at slå til på omstillinger.  Så jeg forventer begge hold vil spille den form for fodbold, vi hver især er gode til, og så bliver det et spørgsmål om, hvem der gør det bedst – vi skal flytte bolden så hurtigt, og være så bevægelige, at det skaber plads, og så skal vi håndtere deres omstillingsspil.

- De har to angribere, der hele tiden lurer på muligheden, og en kantspiller ved navn Mikkel Kallesøe, der lavede hattrick for dem i sidste runde, og dem skal vi holde i kort snor, fortæller Svend Graversen.

Jákup Thomsen er med det færøske U17-landshold til en miniturnering i Tbilisi, men ellers kan FCM U17 stille med en skades- og karantænefri trup. Der spilles lørdag d. 19/10 kl. 12.00 på EDC Arena i Ikast.