10.10.2013, 16:11 | Af: Administrator

Stærk FCM-comeback sikrede sejr i lokalopgør

Med to mål i kampens sidste fem minutter sikrede FC Midtjylland sig en 3-2-sejr over Viborg i Reserveligaen.

Selv om de fleste spillere på banen i dagens kamp mod Viborg blot spillede ungdomsfodbold i 2003, så kan det ikke udelukkes, at opgøret fik nogle af de mere erfarne tilskuere til at tænke tilbage på en pokalkamp mellem de to naboklubber for netop ti år siden.

Dengang i 2003 fik FC Midtjylland vendt et truende nederlag til lokalrivalerne i de døende minutter, og præcis samme scenarie udspillede sig her ti år efter. For selv om FC Midtjylland i dagens opgør kom foran ved Petter Andersson allerede i det 13. minut efter et godt indlæg fra Johannes Madsen, som Frank Kristensen serverede for fødderne af svenskeren, så ændrede hjemmeholdet kampen på to minutter i anden halvleg.

For med et lille kvarter tilbage af opgøret fik det grønblusede hjemmehold udlignet, og gæsterne nåede knapt at give bolden op, før bolden igen lå i nettet hos Jakob Haugaard, som ellers i et par situationer havde holdt gæsterne inde i kampen med gode redninger.

De hurtige Viborg-scoringer fik gæsterne til at satse ved at sende midterforsvareren Asger Sørensen helt på toppen og dermed kun spille med tre mand i forsvaret. Den satsning blev belønnet allerede efter blot to minutter, da André Rømer fik forlænget et indlæg til indskiftede Paul Onuachu, der kunne heade udligningen i mål.

Det fik dog ikke de midtjyske ulve til at stille sig tilfredse. De fortsatte derimod storoffensiven, og et par minutter senere var det ved at give bonus, da den indskiftede U19-spiller Mikkel Frankoch blev spillet fri af Asger Sørensen, men Viborg-keeperen kom godt ud af sit mål og fik reddet afslutningen.

Det gjorde han til gengæld ikke i kampens døende minutter. Endnu engang var det en indskiftet U19-spiller, der kom frem til muligheden. Højre backen Rasmus Lauritsen var trukket med frem i feltet, og med et hovedstød, som havde kurs mod himlen, fik han dirigeret bolden i det fjernest hjørne og samtidig sat tre point på FCM-kontoen.

- Lang hen ad vejen var det rigtig godt. Vi spillede en god første halvleg, hvor vi havde chancerne til at lukke kampen, men det fik vi ikke gjort, og det betød, at kampen kunne udvikle sig, og det gjorde den. Vi var uskarpe i to situationer, og det udnyttede Viborg, siger Lars Friis.

- Heldigvis gav vores satsning med flere mand fremme og en mere direkte stil, som vi også har set på superligaholdet, pote og en fuld fortjent sejr, siger reserveholdstræneren, der glæder sig over, at holdet fik kæmpet sig til sejren til sidst.

- Vores DNA er at vinde, og som jeg også sagde til drengene i omklædningsrummet, så er det første, vi skal have fokus på, at vi har vundet. Vi skal have en vinderkulter så hver gang, vi går på banen, er det for at vinde.

Næste opgave i Reserveligaen er den 21. oktober på udebane mod Silkeborg IF.

Kampfakta
Viborg FF - FC Midtjylland 2-3 (0-1)
1-0 Petter Andersson (13')
1-1 Sebastian Andersen (77')
2-1 Simon Vetter (78')
2-2 Paul Onuachu (86')
2-3 Rasmus Lauritsen (90')

Start-11: Jakob Haugaard, André Rømer, Francis Dickoh, Asger Sørensen, Frederik Møller, Isaac Oliseh, Petter Andersson (Marco Larsen 46'), Johannes Madsen (Musefiu Ashiru 66'), Rilwan Hassan (Mikkel Frankoch 75'), Pione Sisto (Rasmus Lauritsen 82'), Frank Kristensen (Paul Onuachu 46')