03.10.2013, 19:45 | Af: Administrator

To ulve i aktion for U17-landsholdet

Akademispillerne Alexander Munksgaard og Kristian Dirks Riis fik begge fuld spilletid, da det danske U17-landshold spillede 0-0 mod Schweiz.

U17-landsholdet spillede tirsdag eftermiddag holdets tredje og sidste kamp i EM-turneringens 1. kvalifikationsrunde. De første to kampe var endt med sejr og nederlag mod henholdsvis Kasakhstan og Østrig, hvorfor en sejr over Schweiz var påkrævet for at sikre videre avancement.

Danmark stillede til kamp med blandt andre Alexander Munksgaard og Kristian Dirks Riis, som begge fik fuld spilletid - henholdsvis på højre back og i midterforsvaret. Drengene formåede sammen med resten af den danske defensiv at holde målet rent, men på trods af et hav af chancer i den anden ende lykkedes det desværre ikke danskerne at få bolden i nettet. Dermed stod der stadig 0-0 på måltavlen i Varde Idrætspark, da den slovenske dommer fløjtede kampen af.

Selv om det uafgjorte resultat betyder, at Danmark ikke går videre til 2. kvalifikationsrunde i foråret, den såkaldte Elite Round, så er U17-landstræner Jan Michaelsen tilfreds med præstationen mod Schweiz.

- Vi har haft 10 rigtig gode dage, hvor vi har været samlet og trænet godt. Set over alle tre kampe har vi fået skabt en masse chancer, men har desværre kun scoret på én af disse. Vi mangler lidt individualitet, der gør, at kuglen også kommer den sidste meter over linjen, men generelt synes jeg, at vi havde fortjent at gå videre, hvis vi kigger nøgternt på spillet, lyder det fra U17-landstræneren til dbu.dk.

Landsholdssamlingen har været med deltagelse af to ulve i form af midterforsvareren Kristian Dirks Riis og backen Alexander Munksgaard. Mens Kristian Dirks Riis sad på bænken de to første kampe, har Alexander Munksgaard spillet samtlige minutter i alle tre kampe. Selv om Alexander Munksgaard naturligvis er ærgerlig over, at kvalifikationen i sidste ende glippede, så har landsholdssamlingen alt i alt været en god oplevelse for ham.

- Vi er selvfølgelig skuffede over, at vi ikke kvalificerer os til næste runde. Jeg synes virkelig, vi spiller en rigtig god kamp mod Schweiz, men der er ikke andet for end at tage ved lære af dette og så komme videre, siger Alexander Munksgaard.

- Det har igen været rigtig lærerigt at være med omkring landsholdet. Det giver både international erfaring og selvtillid at være med her. Nu kender jeg efterhånden teamet, hvilket skaber en tryghed, som gør, at jeg udfolder mig mere og mere og får vist, hvad jeg har at byde ind med.

Den unge ulv, som har en fortid i FCM-samarbejdsklubberne Vind IF og Vinding UIF, er ligeledes positiv, hvad U17-landsholdets fremtid angår.

- Jeg synes, vi har at gøre med en fantastisk talentfuld årgang. Vi rykker os virkelig som kollektiv, og der har været en klar udvikling i vores spil, siden vi mødte ind til landsholdssamlingen. Vi står rigtig godt sammen, og hvis vi fortsætter denne udvikling, så kan det kun blive rigtig godt, siger Munksgaard.

Selv om Danmark nu er ude af kampen om EM-trofæet, venter der stadig U17-landsholdet masser af spændende oplevelser. Til december forlader holdet eksempelvis Danmark for at tage på træningslejr i Portugal under varmere himmelstrøg. Tiden vil vise, hvorvidt Kristian Dirks Riis, Alexander Munksgaard eller andre talentfulde ulve er med i flyet.