19.10.2013, 13:56 | Af: Administrator

U17 ordnede topholdet

...men det nåede at blive spændende, før ulvene kunne køre 3-2 sejren over Randers i hus

Første halvleg af FCM U17's kamp mod Randers bød på det højeste spillemæssige niveau, som de unge ulve hidtil har demonstreret i sæsonen. Bolden blev holdt i konstant bevægelse, der var præcision i afleveringerne, og Randers-offensiven blev stækket af, at de ikke kunne presse værterne til boldtab.

Det var derfor helt efter bogen, at FCM U17 tog føringen midtvejs i første halvleg. Et angreb startede ved Simon Sterring (billedet), der sendte bolden ud på kanten til Martin Høgstad. Imens løb Sterring i position inde i feltet, og da indlægget fra Høgstad kom, bragte angriberen ulvene i front.

Føringen blev fordoblet ti minutter senere. Et hårdt trængt Randers-forsvar kunne ikke få bolden ud af egen zone, og til sidst endte bolden hos Erik Braun, der scorede med venstrebenet.

Halvlegen bød på flere FCM-chancer, som der dog ikke blev scoret på, og det var næsten også den eneste finger, der kunne sættes på indsatsen i de første fyrre minutter, hvor førerholdet kun blev farlig en enkelt gang, efter en standardsituation.

Et kvarters pause ændrede ikke ved styrkeforholdet. Randers fik flyttet spillet lidt længere frem, men det åbnede samtidig for nye muligheder til Ulvene. En sådan indtraf efter en times spil, da Gloire Rutikanga erobrede bolden på egen banehalvdel. FCM-sekseren orienterede sig hurtigt, inden han sendte Erik Braun afsted med en lang aflevering, hen over Randers-kæderne. Braun parkerede modspillerne med sit karakteristiske, eksplosive antrit, og scorede sit tredje sæsonmål.

Efter al logik burde det have været afgørelsen på kampen, men Randers fik vist, at det ikke er tilfældigt, at de topper U17 Ligaen. Fem minutter efter Brauns 3-0 scoring reducerede kronjyderne, efter et hjørnespark, hvor FCM-forsvaret fik mistimet sit indgreb.

Ulvene lod sig dog ikke mærke af scoringen, men det gjorde de til gengæld ti minutter senere, da en Randers-spiller scorede med et fremragende, vildt dykkende spark fra 25 meter.

3-2, og det blev signalet til en sidste desperat Randers-offensiv, og en omgang intensiv neglebidning ude på FCM-bænken. Randrusianerne kom frem til flere chancer, men Oliver Ottesen og FCM-forsvaret viste sammen deres værd, og holdt stand kampen ud.

Det var forståeligt nok både en lettet og stolt Svend Graversen, der udtalte sig efter kampen:


- Det er unødvendigt, at det går hen og bliver så spændende til sidst, men ellers har jeg kun ros til spillerne, og den indstilling, de viser. Randers spiller den form for fodbold, de er bedst til, og det samme gør vi, så det blev en god kamp. I dag var vi bare bedre til det, vi er gode til, end Randers var, og det blev udslagsgivende, fortalte FCM-træneren.

Allerede næste weekend venter der endnu et spændende opgør for FCM U17. Ulvene gæster de forsvarende mestre, Esbjerg, på udebane lørdag d. 26/10 kl. 15.00. Se stilling og kampprogram for U17 ligaen her.

FC Midtjylland U17 - Randers Freja U17 3-2 (2-0)
1-0 Simon Sterring 20' (assist Martin Høgstad)
2-0 Erik Braun 30'
3-0 Erik Braun 60' (assist Gloire Rutikanga)
3-1 Randers 65'
3-2 Randers 75'

Opstilling FCM: Oliver Ottesen - Rasmus Nicolaisen, Alexander Munksgaard, Kristian Dirks Riis, Anders Hagelskjær - Gloire Rutikanga, Alexander Nicolajsen (68´Nikolaj Kirk), Mikkel Duelund - Erik Braun (67' Mads Olsen), Simon Sterring, Martin Høgstad (65' Malte Jürgensen)