10.10.2013, 08:27 | Af: Administrator

U17-talent til prøvetræning i hollandsk storklub

Mikkel Duelund træner i øjeblikket med i PSV Eindhoven.

FC Midtjyllands Mikkel Duelund udlever lige nu en af de helt store drengedrømme. Han prøvetræner nemlig i øjeblikket i den hollandske storklub PSV Eindhoven. Drømmebeskeden fik han af sin agent for et par uger siden.

- Jeg var til møde med min agent, og han fortalte mig, at klubben viste interesse for mig. Jeg blev rigtig glad - også fordi, jeg havde håbet på, at jeg som anden års U17-spiller fik den oplevelse at komme til prøvetræning i udlandet, siger Mikkel Duelund fra hotellet i Eindhoven.

Sammen med FC Midtjyllands U17-træner Søren Bjerg tog det offensive midtbanetalent søndag til Holland, hvor han skal være frem til fredag. Det er indtil nu blevet til to træninger og en test, inden der senere i dag er planlagt en intern træningskamp.

- Jeg skal vise de kvaliteter, jeg har og gøre mit bedste, og så må vi se, om det er nok til, at de vil se mig igen. Jeg håber, jeg kan være kampafgørende og gå godt med i spillet. Og så håber jeg at vise, at jeg er driblings- og afslutningsstærk, siger det 16-årige talent.

Og målt på de første træninger, så har Duelund fået vist nogle af de kvaliteter, der gør ham til en profil på FC Midtjyllands U17-hold.

- Jeg synes, det er gået rigtig fint. Især i den første træning fik jeg opfyldt mange af de krav, jeg har til mig selv. Den anden træning gik også fint, men det var en meget fysisk træning, og jeg var rigtig træt, siger Mikkel Duelund.

- Derhjemme træner vi to gange om dagen, mens de her i Holland kun træner en gang, men til gengæld træner de i længere tid hernede, og træningspasset er hårdere, forklarer Duelund.

- Det har været et højt niveau, men jeg har godt kunnet følge med. Man kan mærke, at tempoet i spillet er højt, og alle spillere kan noget med bolden.

De positive oplevelser i Holland har givet den unge angriber mod på mere.

- Det er klart, at når man oplever sådan noget her, så får man nogle positive følelser i kroppen, som man gerne vil have. Men det er vigtigt at have fokus på arbejdet derhjemme, før man begynder at tænke på udlandet.

- Men det er sjovt at være hernede, og PSV er store i Holland. Det er noget af en mundfuld. Jeg nyder det, og det har jeg også fået at vide, at jeg skal, siger Mikkel Duelund, der søndag besøgte PSV Eindhovens hjemmebane Philips Stadion og så hjemmeholdet vinde 2-1 over RKC Waalwijk.