19.10.2013, 15:03 | Af: Administrator

U19 delte med Randers

Ulvene var på vej mod nederlag, men reddede det ene point på et sent mål af Razak

Set med FCM-øjne fik kampen mod Randers noget nær den værst tænkelige indledning.

Efter otte minutter slog Randers en aflevering i dybden, og fra baglinjen blev bolden sendt ind i feltet. FCM-forsvaret fik ikke verfet indlægget ordentligt væk, og så kunne en Randers-spiller sparke returbolden ind - til stor ærgrelse i FCM-lejren, hvor man følte, at bolden havde været ude over baglinjen, inden den blev slået ind.

Målet betød, at kampen kom til at foregå på kronjydernes præmisser. Randers kunne trække sig lidt tilbage, og spille på omstillinger, og samtidig var de dygtige til at slå FCM-spillet i stykker. Hjemmeholdet fik ganske vist skabt et par godkendte muligheder, men ofte løb de panden mod muren i form af en velorganiseret Randers-defensiv.

- De er dygtige til at bryde rytmen i vores spil ved at begå små frispark, tage sig god tid om indkast - den slags ting. Samtidig synes jeg, det var lidt svært at finde linjen i dommerens kendelser, omend det også var en svær kamp at dømme, fortalte Kenneth Andersen

- Under alle omstændigheder så er det noget, vi lader os gå på af, og i halvlegen taler vi med spillerne om, at det må de ikke bruge kræfter på i de sidste femogfyrre minutter. De skulle bare køre på, køre på, køre på, og så skulle vi nok få hul på dem, berettede Andersen.

Arbejdsbetingelserne blev dog ikke lettere for FCM U19 efter pausen. Randers trak sig endnu længere tilbage på banen, og virkede opsatte på at forsvare 1-0 føringen hjem. Det medførte ganske vist, at der blev længere og længere mellem de sporadiske Randers-omstillinger, men det lykkedes kronjyderne at skabe et finmasket defensiv net, hvor der stort set intet rum var at spille på for FCM-spillerne.

Et våben kunne gæsterne dog ikke dæmme op for. Rasmus Lauritsen var med sine præcise indlæg ophavsmand til stort set alle FCM-chancer i anden halvleg, og seks minutter før tid lykkedes det så endelig ulvene at få udbytte af anstrengelserne. Fra sin position på højre back slog Lauritsen en bold ind i feltet, hvor Razak steg op og headede udligningen i nettet.

Ulvene forsøgte at etablere et pres i slutminutterne, men et klogt spillende Randres mandskab var igen gode til at tage brodden af trykket, ved at skabe små spilafbrydelser. Derfor endte det 1-1, og det var nok en ganske rimelig udgang på opgøret.

- Det blev præcis lige så svær en kamp, som vi på forhånd havde frygtet. Endnu en gang kommer vi bagud, men spillerne skal have ros for, at de uafbrudt forsøgte at vende tingene. Som kampen udviklede sig, skulle vi nok have forsøgt at variere vores spil med lidt flere "investeringsbolde" - altså afleveringer, Randers-forsvaret måske nok ville kunne afvise, men som så kunne have givet os en returbold eller en standardsituation, vurderede Kenneth Andersen efter kampen.

Næste kamp for FCM U19 er udekampen mod EFB på Esbjerg Idrætspark, lørdag d. 26/10 kl. 13.00. Se stilling og resultater for U19 Ligaen her.

FC Midtjylland U19 - Randers Freja U19 1-1 (0-1)
0-1 Randers 8'
1-1 Razak Adebayo Odeyemi 84' (assist Rasmus Lauritsen)

Opstilling FCM: Michael Ravn - Rasmus Lauritsen, Asger Sørensen, Malte Kiilerich Hansen, Jeppe Solgaard (75' Rasmus Nissen) - Jonas Gemmer, Mikkel Frankoch, Sigurd Schøndorf - Olajide Samuel Owolabi, Razak Adebayo Odeyemi, Anders Lund (70' Mikkel Adamsen)