24.11.2013, 20:18 | Af: Administrator

Afbudsramte FCM straffet i slutminutterne

Med en stribe nøglespillere ude tabte midtjyderne med 0-1 til Brøndby IF.

Søndag aften tog FCM imod Brøndby IF i noget, der lignede en topkamp i Superligaen. Det var førerholdet mod rækkens nummer fire, der havde lagt sig godt til i toppen efter otte ubesejrede kampe i streg.

FC Midtjylland måtte stille i en noget decimeret start-11’er. Erik Sviatchenko var ude med en skade, mens både Petter Andersson, Jesper Juelsgård og Patrick Banggaard var i karantæne. Et enkelt lyspunkt var der dog, da Morten ’Duncan’ Rasmussen noget overraskende var blevet klar. De mange afbud betød, at helt unge folk som Sonni Nattestad og Frederik Møller startede i forsvaret.

Gæsterne lagde ud som lyn og torden og kom til flere gode optræk til chancer, før den danske U21-landsholdsback, Riza Durmisi, kom til en fri chance midt for mål. Heldigvis lå muligheden til den unge venstrebacks mindre gode højreben, og Jonas Lössl kunne stoppe skuddet uden problemer.

Trods sin manglende erfaring på højeste plan var Sonni Nattestad manden bag første gode FCM-mulighed. Danny Olsen lagde bolden af til Kristian Bak, og færingen nåede FCM-kaptajnens indlæg midt for mål, hvor han tvang Lukas Hradecky til at give hjørnespark.

Det var kickstarten til en god periode for hjemmeholdet, der hurtigt tiltvang sig endnu et hjørnespark og i flere minutter fastholdt bolden på Brøndbys banehalvdel.

I det hele taget var FCM-spillerne stærke til ikke at give de blå-gule gæster ro på bolden, men trods en kæmpe chance til Kolja Afriyie efter et hjørnespark, måtte de to mandskaber gå til pause med to runde nuller på tavlen.

Kort inde i anden halvleg var Morten ’Duncan’ Rasmussen tæt på, men angriberen headede forbi Brøndby-målet. I den anden ende var Quincy Antipas endnu tættere på, da han ramte underkanten af overliggeren efter en times spil.

Det var vendepunktet for et opgør, som FC Midtjylland ellers havde siddet på størstedelen af. Gæsterne overtog spillet, og særligt Alexander Szymanowski og Quincy Antipas var konstant farlige. Ind fra FCM-bænken kom André Rømer og Marco Larsen i stedet for en godt fightende Jeppe Curth og en noget mere tam Rilwan Hassan, men indskiftningerne bragte ikke meget for FCM.

Få minutter før tid fik gæsterne udbytte af det tunge pres. Martin Ørnskov sparkede bolden ind til 0-1, og trods en indskiftning af Frank Kristensen til hans kamp nummer 350 for FC Midtjylland, var hjemmeholdet ikke i stand til at presse på for en sen udligning.

Det blev ved de 0-1 og Brøndbys blot anden Superliga-sejr nogensinde på MCH Arena.

 

KAMPFAKTA:
Superligaen, runde 16: FC Midtjylland - Brøndbyernes Idrætsforening 0-1 (0-0)

84’ 0-1 Martin Ørnskov

Advarsler: 28' Izunna Uzochukwu, 82’ Frederik Møller (FCM) - 59' Khalid Boulahrouz (BIF)

Holdopstillinger (Udskiftninger):
FCM:
1 Jonas Lössl, 3 Kolja Afriyie, 7 Jeppe Curth (68' Marco Larsen), 9 Morten 'Duncan' Rasmussen, 11 Danny Olsen, 24 Sonni Nattestad, 32 Kristian Bak Nielsen, 35 Frederik Møller, 36 Rilwan Hassan (73’ André Rømer), 43 Izunna Uzochukwu (87’ Frank Kristensen), 44 Sylvester Igboun

BIF: 1 Lukas Hradecky, 3 Khalid Boulahrouz, 5 Martin Albrechtsen (57' Fredrik Holst), 8 Alexander Szymanowski, 15 Mikkel Thygesen (58' Martin Ørnskov), 17 Riza Durmisi, 18 Lebogang Phiri, 20 Dario Dumic, 22 Ferhan Hasani, 31 Andrew Hjulsager (66' Thomas Kahlenberg), 80 Quincy Antipas

Dommer: Jakob Kehlet

Tilskuere: 10.017 på MCH Arena