06.11.2013, 13:50 | Af: Administrator

Banggaard glæder sig til nyt derby

Patrick Banggaard håber på stor opbakning til sæsonens andet derby, hvor han kan se frem til en ny makker i midterforsvaret.

Når FC Midtjylland og Viborg fredag aften møder hinanden i sæsonens andet derby, bliver det uden forsvarsduoen Patrick Banggaard og Erik Sviatchenko, der i denne sæson har udgjort et stærkt midtjyske midterforsvar, som blot har tilladt 13 mål mod sig, hvilket er det laveste i årets Superliga.

- Det er klart, at Erik og jeg har haft et rigtigt godt samarbejde i denne sæson, men jeg er sikker på, at jeg nok skal finde ind i et godt samarbejde med ham, jeg kommer til at spille ved siden af, så vi kan holde Viborg fra mål, siger Patrick Banggaard.

Banggaard og co. holdt de grønblusede fra scoringer i det første opgør på MCH Arena, og selv om Viborg råder over Superligaens topscorer i Thomas Dalgaard, så tror forsvarstalentet på, at ulvene kan holde hjemmeholdet nede på få muligheder i fredagens derby.

- Det er altid en udfordring at spille over for spillere, som scorer mange mål. Forhåbentlig kan vi holde Viborg nede på få chancer, siger Banggaard, der ser frem til sit andet lokalderby.

 Jeg glæder mig rigtig meget til kampen. Der kommer forhåbentlig mange mennesker og støtter os. Jeg tror, det bliver en meget lige kamp, hvor vi kommer til at have bolden en del, og hvor vi skal passe på deres omstillinger, siger forsvarsspilleren.

Han husker stadig tilbage på det første derby, hvor mere end 9000 tilskuere var med til at skabe en fantastisk stemning på MCH Arena.

- Det var fedt at prøve, og jeg mærkede, hvordan den kamp betød noget særligt for fansene. Stemningen var fantastisk, og inde på banen kunne vi virkelig høre tilskuerne, siger Patrick Banggaard og håber på en ny flot ramme om derbyet på fredag.

- Der var en kanonfed stemning, da vi mødte Viborg sidst, og jeg tror, der kommer rigtig mange fans med til Viborg og støtter os, for det er klart, at det giver os et boost med masser af opbakning fra lægterne, siger Banggaard.

Den 194 centimer høje forsvarsspiller har spillet fuld tid i samtlige af ulvenes 14 superligakampe i denne sæson.