08.11.2013, 19:30 | Af: Administrator

Dramatisk derby-sejr til ulvene

Nerve og intensitet. Udvisning og masser af mål. Spænding til det allersidste. Derbyet i Viborg havde det hele.

Derby-dag. Viborg FF hjemme mod FC Midtjylland. Selv om de to mandskaber mødtes for nylig i Herning, så var hverken spillere eller tilhængere mættet af dét ene møde, efter mere end fem år uden lokal- og ærkerivalopgørene mellem de to midtjyske klubber.

Et massivt opbud af lillaklædte tilskuere prydede en propfyldt udetribune. Her havde alle FCM-fans fået tildelt en lilla T-shirt med påskriften ’Opvokset af Hedens muld. Hedens Drenge’.

Uheldige sidste-øjebliks-ændringer
Det startede dog skidt for ulvene, før det overhovedet var begyndt. Morten ’Duncan’ Rasmussen måtte forlade banen med et riv i lysken under opvarmningen, og Frank Kristensen overtog sin angrebskollegas plads på toppen. Én yderligere ændring var der i startopstillingen i forhold til sidste weekends sejr over Esbjerg fB, da en karantæneramt Erik Sviatchenko blev erstattet af Kolja Afriyie, der i sidste weekend spillede i stedet for en dengang karantæneramt Kristian Bak. Tyskeren gik direkte ind på Sviatchenkos plads i midterforsvaret, mens Bak tog pladsen på højre back.

Allerede efter et par minutter fik Frank Kristensen forstyrret Michal Peskovic nok til, at slovakken måtte give hjørnespark. Med muligheder til både Superliga-topscorer Thomas Dalgaard og til formstærke Kevin Mensah var det dog hjemmeholdet, der åbnede bedst chancemæssigt.

’Sly’ underkendt
Mens en stærk vokal opbakning pacede FCM’erne fremad, kom FCM frem til et par chancer, den bedste ved Frank Kristensen, hvis hovedstød blev afrettet og lige akkurat sneg sig uden om Viborg-kassen. Og derefter blev det interessant. Kristian Bak snittede det efterfølgende hjørnespark videre til bagerste stolpe, hvor Sylvester Igboun pandede bolden i nettet. Men mens dommer Anders Poulsen dømte mål, vinkede linjedommeren for offside. Det fik Anders Poulsen til efterfølgende at annullere målet, og i stedet blev Kristian Bak tildelt en advarsel for at brokke sig over kendelsen.

Så gør vi det bare igen
Mange minutter skulle der dog ikke gå, før FC Midtjylland fik bolden i kassen igen, og denne gang var den god nok. Marco Larsen var hurtigst på en ripost, og så stod der 0-1 på måltavlen efter knap en halv times spil. Offensivspilleren fik endnu en god mulighed med godt fem minutter til pausefløjtet, men i et forsøg på at føle bolden i mål fik han overplaceret.

Viborg-muligheder
I den anden ende var Simon Nagel til gengæld tæt på. Midtbanespilleren, der er tilbage i Viborg efter ophold i AC Horsens og Silkeborg, tvang Jonas Lössl til at give hjørnespark. Før pausen var Thomas Dalgaard også tæt på at true Jonas Lössl, men angriberen nåede lige akkurat ikke den lange, flade aflevering.

Stoppet af røg
Begyndelsen på anden halvleg blev skæmmet af pyroteknik. Banen blev indhyllet i en tæt røg, mens romerlys fra Viborgs endetribune blev fulgt op af fyrværkeri fra FCM’s tilhængere. Anders Poulsen måtte midlertidigt stoppe opgøret og true med at fløjte helt af, hvis ikke brugen af fyrværkeri kom til ende.

Mål på første touch
Viborgenserne var kommet bedst ud til anden halvleg, og et kvarter inde fik de udbytte af overtaget. Aleksandar Stankov headede et hjørnespark i jorden, så bolden passerede en prisgivet Jonas Lössl til 1-1. Men bedst som det lignede en svær periode for gæsterne, valgte trænerteamet at tage Frank Kristensen ud til fordel for Jeppe Curth, og den udlejede AaB’er var ikke sen til at gøre sig bemærket. På første boldberøring headede han sin anden FCM-scoring i nettet efter oplæg af Danny Olsen, og så var ulvene på ny i front.

10 mod 11
Mens opgøret væltede frem og tilbage over den november-kolde grønsvær, tikkede minutterne til udeholdets fordel. Ti minutter før tid gjorde et direkte rødt kort til en provokeret Petter Andersson det dog ikke lettere at hive det fulde udbytte med hjem fra ærkerivalernes arena.

Derby-helt
Så lignede det ren overlevelse for Glen Riddersholm og FC Midtjylland, men med mindre end fem minutter tilbage snød Jeppe Curth både Viborg-forsvaret og keeper Peskovic, og FCM’s nummer 7 udnyttede dårlig afstemning til at glide bolden i mål til 1-3 og dét, der lignede en afgørelse.

Fornyet spænding
Det gjorde det dog blot i et par minutter, før Kolja Afriyie slap sin mand, Kevin Mensah, og han kunne banke bolden utageligt op i krydset til 2-3 og fornyet spænding. 88 minutter var der spillet.

Kort inde i de seks minutters tillægstid blev Sonni Nattestad skiftet ind til sin blot anden FCM-optræden, og den 19-årige FCM-færing kom under maksimalt pres i det dramatiske derbys mest intense fase.

Fire minutter inde i overtiden havde de grønblusede en gigantisk mulighed for at udligne, men på det skammeligste misbrugte Thomas Dalgaard tæt under mål, og FC Midtjylland kunne rejse fra et derby, der havde alt, et derby skal indeholde, med tre lune point.

Det bringer foreløbig FCM seks point foran AaB, der er nærmeste forfølger i topstriden.

 

KAMPFAKTA:

Superligaen, runde 15: Viborg FF - FC Midtjylland 2-3 (0-1)

29' 0-1 Marco Larsen, 61' 1-1 Aleksandar Stankov, 65' 1-2 Jeppe Curth, 86' 1-3 Jeppe Curth, 88' 2-3 Kevin Mensah

Advarsler: 32' Christopher Poulsen, 64' Aleksandar Stankov (VFF) - 27' Kristian Bak Nielsen47' Jesper Juelsgård, 62' Patrick Banggaard (FCM)

Udvisninger: 79' Petter Andersson (direkte rødt)

Holdopstillinger (Udskiftninger): 
VFF: 1 Michael Peskovic, 2 Jonas Thorsen, 3 Andreas Hagen, 5 Mikkel Rask, 6 Christopher Poulsen, 9 Kevin Mensah, 14 Babajide Ogunbiyi, 16 Aleksandar Stankov, 20 Simon Nagel (77' Lucas Jensen), 23 Marcel Rømer (85' Wilton Figueiredo), 29 Thomas Dalgaard.

FCM: 1 Jonas Lössl, 3 Kolja Afriyie, 6 Jesper Juelsgård, 8 Petter Andersson, 11 Danny Olsen, 19 Marco Larsen (80' Rilwan Hassan), 23 Frank Kristensen (64' Jeppe Curth), 26 Patrick Banggaard, 32 Kristian Bak Nielsen, 43 Izunna Uzochukwu, 44 Sylvester Igboun (90' Sonni Nattestad).

Dommer: Anders Poulsen

Tilskuere: 7.563

Kampens FCM-spiller: Jeppe Curth