01.11.2013, 11:00 | Af: Administrator

FC Midtjylland forlænger med Kolja Afriyie

Den rutinerede tyske forsvarsspiller har forlænget sin kontrakt med ulvene, så den nu løber til udgangen af 2014.

FC Midtjylland har sikret, at der fortsat vil være en god portion rutine i en ellers ung midtjysk trup. Superligaens nummer et har nemlig forlænget kontrakten med den rutinerede forsvarsspiller 31-årige Kolja Afriyie, så kontrakten nu løber frem til udgangen af 2014.

Den tyske forsvarsspiller kom til FC Midtjylland i 2006 og etablerede sig hurtigt som en profil både på Heden og i Superligaen. Bortset fra et enkelt års afstikker til tyske Energie Cottbus har Afriyie spillet i den sorte ulvetrøje siden, hvor det er blevet til i alt 180 kampe.

Print-Selv-Billet: FC MIDTJYLLAND - ESBJERG FB - KØB BILLETTER HER >>

- Jeg er glad for at være i klubben, og vi har løbende snakket sammen. Man kan sige, at FC Midtjylland er en hjerteklub. Jeg kom i 2006, og det var først i FC Midtjylland, jeg fik mit rigtige gennembrud og etablerede mig som en profil, så det var egentlig en nem beslutning at forlænge kontrakten, siger Kolja Afriyie.

Vil kæmpe for spilletid
Den tyske forsvarsspiller har tidligere haft problemer med ryggen, men den er der kommet styr på, og Kolja Afriyie er nu klar til at kæmpe for en plads på holdet.

- Jeg er kommet godt over skaden, og det har selvfølgelig været vigtigt, at jeg er klar. Jeg har hele vejen igennem været indstillet på, at jeg gerne ville blive i klubben. Jeg er glad for at være i klubben og for holdkammeraterne og trænerteamet, siger Kolja Afriyie.

- Det gælder om for mig at kæmpe mig tilbage på holdet, nu hvor jeg er helt klar igen. Jeg skal både konkurrere om en plads i midterforsvaret og på højre back. Det vil jeg kæmpe for og ser gode muligheder for, siger Afriyie.

Kolja Afriyie er den spiller i FC Midtjylland, som har spillet syvendeflest kampe, og med sine mange år i klubben har forsvarsspilleren også fået en vigtig rolle uden for banen.

Klar til ansvar
- Vi har mange unge spillere og er ikke så mange ældre tilbage, så det er meget naturligt, at man kommer ind en ledende rolle i forhold til truppen. Vi er vel en fire-fem ældre spillere, som skal gå forrest, og det er en rolle, jeg gerne påtager mig, og som jeg er glad for, siger Afriyie, som håber, at ulvene kan holde fast i en topplacering i denne sæson.

- Nu skal vi først og fremmest tilbage på sejrssporet. Vi ligger godt i ligaen, og jeg tror og håber på, at vi kan være med helt fremme til det sidste og spille med om de sjove placeringer. Det er helt klart ambitionen, siger Kolja Afriyie.

Ordførende direktør i FC Midtjylland Claus Steinlein er glad for, at man er blevet enige om at forlænge kontrakten.

- Kolja er en rigtig vigtig spiller - ikke mindst for omklædningsrummet. Han er en rutineret og topprofessionel spiller. Han er en leder, og vi er glade for at have ham til at guide og hjælpe vores unge spillere i deres udvikling. Han er en rigtig ulv og en god ambassadør for FC Midtjylland, og han har haft en god forståelse for vores situation i forbindelse med forlængelsen, siger Claus Steinlein.

Facts om Kolja Afriyie
- Debuterede i Superligaen for knap 10 år siden, 1. august 2004 (for Esbjerg fB, hvor han scorede til 0-1 i Parken mod FCK for senere at lave selvmål til 1-2.

- Var 3. tysker i Superligaen efter Kent Scholz (VB) og Denni Patschinski (VFF). Han har spillet mere end dobbelt så mange superligakampe som den næstmest benyttede tysker i Superligaen.

- Er den mest benyttede udlænding i FC Midtjylland med 180 kampe, kun overgået af seks danske spillere i FC Midtjyllands historie (Frank Kristensen, Kristian Bak Nielsen, Mikkel Thygesen, Jesper Mikkelsen, Danny Olsen og Peter Skov-Jensen)