10.11.2013, 12:05 | Af: Administrator

Heden indtog Viborg

Der var flotte rammer om fredagens derby mellem Viborg og FC Midtjylland, hvor udebaneafsnit var klædt i lyngfarvede trøjer som en hyldest til Hedens hold.

Det var ikke kun på grønsværen, at FC Midtjylland fredag aften sikrede sig sejren i Viborg. Også på tilskuerpladserne tog ulvene sejren, da hele udebaneafsnittet på Viborg Stadion var klædt i lyngfarvede trøjer.

Inden kampen uddelte fangrupperne fra FC Midtjylland lyngfarvede trøjer til alle på udebaneafsnittet. De op mod 1000 lyngfarvede trøjer symboliserede tilhørsforholdet til Hele Regionens Hold, hvilket blev understreget af tifo-bannerets tekst ”opvokset af Hedens muld”.

- Med tifoen ville vi vise, at vi er stolte over, hvor vi kommer fra. Vi er stolte af vores egn. Vi er stolte af at være opvokset på Heden, fortæller Søren Ross, der er aktiv i FC Midtjyllands tifo-gruppe.

- For os repræsenterer lyngfarven Hedens farver og med denne levende tifo i lyngfarver, viste vi, at vi er Hedens drenge. Derfor var vi klædt i den samme lyngfarve som spillere er i, når de spiller på udebane. Vi er Hele Regionens Hold og lyng er vores regions farver, siger Søren Ross.

Fredagens tifo havde mange henvisninger til Heden, hvilket ikke var tilfældigt.

- Heden er et symbol på lokal stolthed. Vi er en af landets bedste fodboldklubber, der er vokset ud af ingenting. Præcis som vores egn. Vores byer er også vokset ud af den jyske muld og hede, men er i dag store byer. På den måde er der en oplagt kobling mellem Heden, regionen og FC Midtjylland, siger Søren Ross.

De mange lyngfarvede t-shirts, som var et faninitiativ, kom i stand med fantastisk velvilje og økonomisk støtte af Ejner Hessel A/S, Faxe Kondi og FC Midtjyllands superligaspillere.

- Det er da fedt, at klubbens sponsorer vil bakke økonomisk op om vores fan-initiativer, så det vil jeg gerne takke dem for, slutter Søren Ross.