19.11.2013, 23:47 | Af: Administrator

Nattestad fik fin landsholdsdebut for Færøerne

FC Midtjyllands 19-årige forsvarstalent Sonni Nattestad fik her til aften sin debut på det færøske landshold i en venskabskamp mod Malta.

Af Thomas Hviid, Malta

Midterforsvareren kom ind fra starten af anden halvleg efter en forfærdelig første halvleg for Færøerne. Malta var kommet foran hele 3-0 efter et par situationer, hvor færingernes forsvar så meget passivt ud, men det ændrede sig i anden halvleg med Nattestad som den venstrefodede midterforsvarer.

Færøerne var endda tæt på at vende kampen. Ti minutter før tid fik AaBs Hallur Hanssons reduceret til 3-1, og fem minutter senere bragede Nattestads kollega i midterforsvaret, Rógvi Baldvinsson, bolden ind på et langskud fra 25 meter.

Sonni Nattestad viste en meget solid indsats i forsvaret, og i en situation kom han blandt andet godt ned og fik blokeret et skud fra maltesernes lynhurtige angrebsstjerne, Michael Mifsud, der var helt fri foran mål. Samtidig var han med sin højde farlig på de dødbolde, som Færøerne fik. I overtiden havde han selv chancen for en udligning efter et hjørnespark, men han fik ikke ordentligt træf på bolden og Andrew Hogg kunne redde let, så Malta kunne hente en sjælden sejr på 3-2.

Trods nederlaget var Sonni Nattestad godt tilfreds med sin første A-landskamp for Færøerne.

- Jeg synes, at det gik fint. Vi formåede, at der ikke gik mål ind mod os i anden halvleg, og jeg gik ind og tog ansvar, siger Sonni Nattestad til fcm.dk.

- Det er vildt fantastisk at få debut. Det er noget, jeg har drømt om, siden jeg var lille. Det har samtidig været sjovt at være med landsholdet, og jeg føler, at jeg er faldet godt ind på holdet, fortalte FCM-talentet efter kampen på Ta’ Qali National Stadium.

Det har været et par travle uger for den unge færing, som for lidt over tre uger siden fik superligadebut for FC Midtjylland mod Esbjerg og også var med mod Viborg. Efter den kamp fløj han til Irland for at spille U21-landskamp torsdag, inden turen gik turen sydpå til Malta for at slutte sig til A-landsholdet.

Og så nåede han for resten også lige at forlænge sin kontrakt med FC Midtjylland, så han er i klubben frem til 2018. 

Om det bliver til mere spilletid for A-landsholdet til næste år er nu op til den færøske landstræner Lars Olsen, som dog virkede godt tilfreds med dagen debutant. Den tidligere danske landsholdsanfører gav i hvert fald den unge mand et klap på ryggen efter kampen.

- Tempoet er lige lidt højere, end jeg er vant til, og fysisk er det hårdere. Men jeg føler, at jeg har trænet godt i disse dage med landsholdet, og at det er gået fint, fortalte Nattestad, hvis telefon desværre var løbet tør for strøm, så han kunne ikke tage imod lykønskninger fra venner og familie.

Men han glæder sig til at høre fra familien i hjembygden Midvagur på Færøerne.

- Det betyder meget for min familie, fortæller Sonni Nattestad, inden han sætter sig ind i spillerbussen med kurs mod lufthavnen.