06.11.2013, 14:53 | Af: Administrator

Nattestad udtaget til det færøske A-landshold

Tirsdag blev han udtaget til det færøske U21-landsholdet, og i dag er den talentfulde forsvarsspiller så blevet udtaget til A-landsholdet, som han kan få debut for mod Malta.

- Du er udtaget til det færøske A-landshold.

Cirka sådan lød beskeden, som for kort tid siden fik FC Midtjyllands talentfulde forsvarsspiller Sonni Nattestad helt rundt på gulvet. For hvordan reagerer man lige, når man som 19-årig for første gang bliver udtaget til sit lands nationalmandskab.

- Jeg sad og spillede PlayStation med drengene, da Anita (sportslig koordinator i FCM, red.) kom ind og fortalte, at jeg var blevet udtaget til A-landsholdet. Det kom som et chok for mig, siger Sonni Nattestad, der i tirsdags blev udtaget til det færøske U21-landshold.

Nu kan han se frem til at forlænge landsholdsturen, da han efter U21-landsholdets kamp mod Irland i Dublin flyver direkte til Malta og slutter sig til det færøske A-landshold, som danske Lars Olsen som landstræner.

- Det er rigtig fedt. Det er det, jeg har drømt om, siden jeg var helt lille. Det er helt vildt, og det var ikke noget, jeg havde forventet. Jeg er rigtig stolt over at være blevet udtaget, siger Nattestad, der står noteret for fire U21-landskampe for Færøerne.

- Jeg skal selvfølgelig forsøge at kæmpe mig ind på holdet. Jeg tror på, at jeg har niveauet til at være med, og så kan jeg jo kun håbe på, at det bliver til spilletid. Men det betyder rigtig meget, at de har lagt mærke til mig og valgt at udtage mig, siger Nattestad, der altså kan få A-landsholdsdebut mod Malta.

- Det viser, at der ikke er så langt vej, hvis man præsterer på U21-landsholdet. Det giver helt sikkert én noget selvtillid at blive udtaget, og nu skal jeg bare yde mit bedst, siger Sonni Nattestad, der fik sin superligadebut for FC Midtjylland i søndags, da han i slutminutterne af 3-0-sejren over Esbjerg blev skiftet ind.

Det færøske A-landshold møder på udebane Malta i en venskabskamp den 19. november, mens U21-landsholdet fire dage før spiller mod Irland i Dublin.