12.11.2013, 19:10 | Af: Administrator

Reserverne kørte AaB over

Gæsterne fra AaB var inden dagens kamp ubesejret i Reserveligaen, men den statistik knuste ulvene foran hjemmepublikummet i Ikast.

FC Midtjyllands reservehold leverede tirsdag eftermiddag sæsonens hidtil bedste præstation. De bolsjestribede gæster har isoleret sig i toppen af tabellen, og det var på papiret en svær kamp. Midtjyderne stod derfor relativt tæt pakket og investerede i eksplosive omstillinger. Det gav dem nogle gode muligheder, der med lidt held kunne have bragt dem i front, men de to hold gik til pause uden scoringer.

- Vi trænede for første gang med startelleveren i går, hvor vi fik styr på defensiven. AaB stiller altid med et stærkt hold med stor rutine, men vi lukkede dem ned med et solidt pres og gav ingen chancer væk i åbent spil, forklarer træner Lars Friis.

I sidste runde af Reserveligaen faldt ulvene kollektivt sammen midt i anden halvleg, da de ude tabte til Randers, men i dag tegnede sig et andet billede. Hjemmeholdet var et kraftværk og med en halv time igen gav energiforbruget afkast, da Asger Sørensen resolut klaskede en nedfaldsbold fra et hjørnespark i netmaskerne til føring.

- Jeg er stolt over en moden præstation af et ellers ungt hold. Det er en fantastisk kollektiv indsats efter et par dårlige resultater. Kampen i dag var suverænt sæsonens bedste kamp, og jeg har sjældent set så mange tage del i omstillingerne over en hel kamp, som jeg gjorde i dag, udtaler en glad Lars Friis.

Et kvarter efter fordoblede midtjyderne føringen, da Musefiu Ashiru efter en flot solotur op gennem den centrale del af banen scorede på et langskud fra 25 meter. Og der var mere underholdning inden slutfløjtet til de fremmødte.

I kampens døende minutter leverede indskiftede Razak Adebayo Odeyemi på sin blot anden berøring en fornem scoring, hvor han hamrede bolden i det lange hjørne. Opspillet kom fra storspillende Rilwan Hassan, der efter han havde drevet bolden frem i banen fandt Razak med en millimeterpræcis aflevering.

- Offensivt scorer vi flotte mål og defensivt holder vi nullet. Det skal der lyde en stor ros til hele holdet for. Derudover leder André Rømer flot defensiven i dag, og han var dygtig til at holde sammen på holdet. Rilwan Hassan viste sig stærk i de små rum og spillede i sit gamle høje tempo igen i dag. Jeg kan ikke sætte en finger på noget, slutter Lars Friis.

Sidste kamp i Reserveligaen spilles på mandag, hvor FC Midtjylland hjemme på kunststofbanen i Ikast tager i mod lokalrivalerne fra Viborg FF. Opgøret fløjtes i gang klokken 15.00.

FCM 3 – 0 AaB (0 – 0)

63’ 1 – 0 FCM Asger Sørensen

77’ 2 – 0 FCM Musefiu Ashiru

90’ 3 – 0 FCM Razak Adebayo Odeyemi

Oliver KorchFrederik Møller, Asger Sørensen, André Rømer, Santiago Villafane – Oluwafemi Ajilore, Isaac Oliseh, Musefiu Ashiru (85’ Gloire Rutikanga) – Rilwan Hassan, Pione SistoPaul Onuachu (89’ Razak Adebayo Odeyemi)

Bænken:

Rasmus Bach, Malte Kiilerich Hansen, Rasmus Nissen, Olajide Samuel Owolabi