26.11.2013, 12:15 | Af: Administrator

Ros til ung forsvarsduo

Sonni Nattestad spillede mod Brøndby sin første kamp fra start, mens Frederik Møller for første gang startede på venstreback.

Der er ros til FC Midtjyllands unge forsvarsspillere efter søndagens opgør mod Brøndby. Desværre måtte ulvene gå fra banen med et 1-0-nederlag i bagagen, men det ændrer ikke på, at FC Midtjyllands unge forsvarsspillere leverede en stærk indsats.

19-årige Sonni Nattestad fik sin startdebut for ulvene, da han dannede midterforsvar sammen med Kolja Afriyie, mens 20-årige Frederik Møller afløste en karantæneramt Jesper Juelsgård på venstreback. Og de unge spilleres præstationer mod Brøndby er der blevet lagt mærke til.

Således har Jesper Grønkjær, som var ekspertkommentator for TV3+ til kampen, valgt både Sonni Nattestad og Frederik Møller til Rundens Hold på Onside, mens han på midtbanen har fundet plads til styrmanden på midtbanen Izunna Uzochukwo, der fra centralt hold styrede slagets gang.

Også på Tipsbladet har de lagt mærke til ulvenes færøske a-landsholdsspiller Sonni Nattestad. Således har han en fået en plads i midterforsvaret på Rundens Hold ved siden af Brøndbys Khalid Boulahrouz.

- (Han, red.) var med fra start for FC Midtjylland for første gang, men den 19-årige forsvarer lignede én, der har været med i gamet længe. Afløste flot skadede Erik Sviatchenko og viste, at han er klar, når Sviatchenko bliver skudt af sted til udlandet. Har desuden fået debut på Færøernes A-landshold og forlænget kontrakten med FCM den seneste uge, skriver Tipsbladet om begrundelsen for valget af Sonni Nattestad til Rundens Hold.

I Ekstra Bladet er Sonni Nattestad valgt i et tre-mandsforsvar ved siden af Brøndby-spillerne Khalid Boulahrouz  og Dario Dumic med følgende begrundelse:

- Sonni Nattested. Sonni hvad for en? Inden sæsonen var der ikke ret mange, der kendte den 19-årige færing, men søndag aften viste han prøver på sit store potentielle i topkampen mod Brøndby. Med sine 197 centimeter fylder han godt på Heden, og han har samtidig nogenlunde styr på klatten på jorden. Hvis han fortsætter sin udvikling, kan han blive den nye store midtstopper, der er produceret af FCM’s akademi.

Næste udfordring for FC Midtjyllands unge forsvarsspillere bliver mod FC Vestsjælland på fredag, hvor det bliver spændende at se hvilken forsvarskonstellation, som trænerteamet vælger fra start. En ting står i hvert fald fast; Sonni Nattestad og Frederik Møller gjorde sit for at skærpe konkurrencen om pladserne.